Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Superliga 2023/2024. Rapid - Farul Constanța Hagi - „Sper să avem personalitatea pentru a ne impune jocul“ (VIDEO)

ro

13 Mar, 2024 14:49 1385 Marime text
  • În clasamentul din play-off, Rapid București se află pe locul doi, cu 28 de puncte, în timp ce Farul ocupă poziția a cincea, cu 22 de puncte.

În acest weekend, debutează turneele play-off și play-out din Superliga 2023/2024, seria celor opt meciuri din runda inaugurală fiind deschisă vineri, 15 martie 2024, de o partidă din play-out și de una din play-off.

Partea a doua a campionatului începe, de la ora 17.30, cu partida din play-out Universitatea Cluj (locul 1, cu 21 de puncte) - FC Botoșani (locul 10, cu 11 puncte), în care se întâlnesc prima și ultima clasată. De la ora 20.30, se dispută primul meci din play-off, Rapid București (locul 2, cu 28 de puncte) - Farul Constanța (locul 5, cu 22 de puncte).

Rapid a încheiat sezonul regular en-fanfare, învingând la scor, 4-0, pe teren propriu, liderul FCSB și relansând astfel campionatul. De cealaltă parte, Farul, campioana în exercițiu, a obținut calificarea în play-off în ultima etapă, în care a remizat, 0-0, pe terenul FC Botoșani. În sezonul regular, Rapid a învins Farul la București cu 3-1, iar meciul de la Ovidiu s-a încheiat la egalitate, 0-0.   
 
Vezi oferta Superbet pentru duelul cu Rapid!

Suntem fericiți că ne-am îndeplinit obiectivul, caliifcarea în play-off, chiar dacă în campionatul regular n-am avut constanță, o linie foarte bună. Am făcut meciuri bune, dar și mai puțin bune. Am primit goluri foarte multe. Acum întâlnim în deplasare o echipă care are jucători foarte buni în atac. Trebuie să facem ambele faze la un nivel înalt. Sper să avem personalitatea ca să ne impunem ritmul și intensitatea jocului. Suntem campioana României, ne place, jucăm în play-off și sperăm ca presiunea care a fost pâînă acum să dispară și să vină calitatea jucătorului și a echipei, să exprimăm fotbalul cel mai bun al nostrum. Cred că vor ieși meciuri foarte bune în play-off, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului.


La meciul din București, echipa de pe litoral nu îi va putea folosi pe Narek Grigoryan, Damien Dussaut (suspendați), Ionuț Larie, Tudor Băluță, Dragoș Nedelcu și Dan Sîrbu (accidentați).

În plus, până astăzi, alți doi jucători, Ionuț Vînă și Louis Munteanu, s-au antrenat separat, însă au revenit la pregătire normală.     

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Partida de vineri a fost prefațată din partea Farului și de jucătorii Louis Munteanu și Constantin Grameni.

Din play-off, începe un nou campionat. Suntem fericiți că am ajuns aici și vrem să câștigăm meci ce meci, mergând cu gândul la victorie. Nu avem presiune, trebuie să ne bucurăm de acest play-off și să scoatem rezultate cât mai bune. Cu Rapid va fi greu, au arătat că au echipă bună, însă vrem să facem o partidă reușită. Rapid a jucat bine cu FCSB, însă nicio partidă nu seamănă cu alta. Cu siguranță, vom fi montați și vom avea o evoluție foarte bună, a spus Louis Munteanu.

Cu Rapidul nu are cum să fie altfel decât o partidă foarte grea. Jucăm contra echipei de pe locul doi, care e poate cea mai în formă la acest moment în Superligă. Dar suntem pregătiți și motivați să dăm totul pe teren și să luăm cele trei puncte. Dacă ar fi în avantajul nostru că Rapid ar putea juca fără galerie sau fără spectatori, nu știu ce să spun. Oricum, și eu, și colegii mei ne dorim să fie spectatori pe stadion, cu stadionul plin. Pe Giulești e o atmosferă foarte frumoasă la fiecare meci și ar fi mai bine pentru spectacolul din teren sau din tribune să fie tribunele pline, a menționat Constantin Grameni.      

UPDATE:

Întrunită miercuri, 13 martie 2024, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a luat mai multe hotărâri. În speța FC Rapid 1923 vs. FC FCSB - Incidente - decizia a fost: „În temeiul art. 82.1 și 3.a și c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancționează clubul FC Rapid 1923 cu măsura organizării unui joc pe teren propriu (n.r. Rapid - Farul Constanța, de vineri, 15 martie 2024) cu interzicerea accesului spectatorilor în sectoarele 106, 107, 108, 109, 112, 113 și 123 și penalitate sportivă de 60.000 lei. În temeiul art. 82.2 și 3.a și c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancționează clubul FC FCSB cu penalitate sportivă de 22.500 lei“. Așadar, partida cu Farul se va disputa cu spectatori, interzicându-se însă accesul fanilor în șapte sectoare de tribună.  

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Program
 
Vineri, 15 martie 2024       
Ora 17.30 - Universitatea Cluj - FC Botoșani (play-out)
Ora 20.30 - Rapid - Farul Constanța (play-off)
 
Sâmbătă, 16 martie 2024  
Ora 17.00 - Oțelul Galați - Politehnica Iași (play-out)
Ora 20.00 - CFR Cluj - Universitatea Craiova (play-off)
 
Duminică, 17 martie 2024 
Ora 18.15 - FC Hermannstadt - Dinamo București (play-out)
Ora 21.00 - FCSB - Sepsi OSK Sf. Gheorghe (play-off)
 
Luni, 18 martie 2024
Ora 17.30 - UTA - FC Voluntari (play-out)
Ora 20.30 - Petrolul Ploiești - FC U Craiova 1948 (play-out).
 
Partidele vor fi transmise în direct de Digi Sport, Prima Sport și Orange Sport.
 
Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!
 
Clasament play-off
 
1. FCSB - 32p
2. Rapid - 28p
3. CFR Cluj - 27p
4. Universitatea Craiova - 25p
5. Farul - 22p
6. Sepsi OSK - 22p.
 
Clasament play-out
 
1. Universitatea Cluj - 21p
2. UTA - 20p
3. FC Hermannstadt - 20p
4. Petrolul - 18p
5. Oțelul - 17p
6. Poli Iași - 17p
7. FCU Craiova 1948 - 16p
8. Dinamo - 15p
9. FC Voluntari - 14p
10. FC Botoșani - 11p.
 
Ca și în sezonul trecut, în play-off evoluează primele șase clasate după sezonul regular, iar restul de zece formații joacă în play-out, punctajul înjumătățindu-se înaintea părții a doua a campionatului. Echipa care va ieși campioană va evolua în turul întâi preliminar al Ligii Campionilor. Alte două formații vor juca în turul doi preliminar al Conference League, iar câștigătoarea Cupei României - în primul tur preliminar al Europa League. Ultimele două clasate în play-out, locurile 9 și 10 (15 și 16) vor retrograda direct, iar formațiile de pe pozițiile 7 și 8 (13 și 14) vor susține un baraj de promovare / menținere în Superligă în compania formațiilor de pe 3 și 4 din Liga a 2-a. Pe de altă parte, primele două clasate în play-out vor juca între ele o semifinală, iar cine va avea câștig de cauză va întâlni apoi o echipă de play-off, cu miză calificarea în turul doi preliminar al Conference League.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța
Calificarea în play-off, decisă din nou la Botoșani. În 2021, echipa de pe litoral rata în Moldova prezența în top 6


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii