Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuplurile cu 50 de ani de casatorie, felicitate de primarul Dumitru Nedea

ro

12 Dec, 2008 17:56 3082 Marime text
Ion Corvin primar Nedea Dumitru 02 1.jpgSpiritul sărbătorilor de iarnă se face simţit şi în comuna Ion Corvin.

Administraţia locală a comunei a pregătit o serie de surprize plăcute celor mai în vârstă locuitori, dar şi celor mici.
Săptămâna aceasta, primarul Dumitru Nedea a felicitat cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, oferindu-le şi un premiu de 250 lei. Nu au fost uitaţi nici seniorii comunei, locuitori cu vârste de peste 80 de ani, care, la rândul lor, au primit un astfel de premiu din partea edilului. Astfel, autoritatea locală a oferit ajutor financiar pentru 63 de persoane cu vârste de peste 80 de ani şi pentru cinci cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie. „Aceşti oameni sunt un model pentru noi toţi şi de aceea consider că merită toată consideraţia noastră", a declarat primarul Dumitru Nedea.
De asemenea, edilul comunei şi-a îndreptat atenţia şi către ceilalţi pensionari din localităţile componente, cărora le-a oferit pachete cu alimente cu ocazia sărbătorilor. Ei au primit de la primărie câte un pachet conţinând un pui, câte un pachet de zahăr, de făină şi de orez şi o sticlă de ulei. Şi cei mici vor primi cadouri de Crăciun de la primărie. Primarul va oferi daruri tuturor copiilor comunei, până la vârsta de 14 ani, inclusiv.

Proiect de 2,5 milioane euro

Deşi se apropie perioada sărbătorilor de iarnă, vremea frumoasă a permis administraţiei locale să continue proiectele de interes pentru comunitate.
Potrivit primarului Dumitru Nedea, în prezent se continuă reabilitarea iluminatului public în toată comuna. Sunt montate lămpi economice, pentru un consum mai scăzut de energie electrică. De asemenea, se derulează şi programul de pietruire a drumurilor interioare din toată comuna. Potrivit edilului, în această etapă sunt reabilitate străzi interioare în lungime totală de 11 kilometri.
Autoritatea locală lucrează, în momentul de faţă, şi la proiectul pentru realizarea reţelei de canalizare în satul Viile. Este vorba mai exact despre un proiect integrat, cu finanţarea europeană, în valoare totală de 2,5 milioane euro, care include şi asfaltarea drumului comunal care face legătura între satele Rariştea şi Ion Corvin. (P)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii