Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clopoţelul va suna mai vesel pentru elevii din Dulceşti Şcoala, reabilitată şi dotată din bani europeni

ro

07 Sep, 2012 02:23 4151 Marime text
dulcesti.jpgTrei săli de clasă nou-nouţe, un laborator de fizică-chimie şi cancelarie, toate dotate corespunzător, dar şi cinci grupuri sanitare renovate, toate acestea îi vor aştepta pe cei 147 de elevi care învaţă la Şcoala cu clasele I-VIII din localitatea Dulceşti, comuna 23 august.

Pe 17 septembrie, când începe noul an şcolar, elevii din localitatea Dulceşti vor fi întâmpinaţi de profesori într-o şcoală mare, spaţioasă, modernă şi dotată cu materiale didactice necesare la ore. Totul a fost posibil datorită proiectului „Reabilitare şi extindere Şcoala cu clasele I-VIII din localitatea Dulceşti, comuna 23 august". Acum un an, Primăria 23 august a accesat fonduri din cadrul Axei prioritare nr. 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale" domeniul de intervenţie 3.4 „Reabilitarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă" pentru a reabilita, extinde şi dota şcoala din Dulceşti. Valoarea totală a proiectului a fost de 6.069.531 de lei, din care 3.956.237,48 lei reprezintă valoarea eligibilă pentru finanţare prin Programul Operaţional regional 2007 - 2013. Contribuţia Uniunii Europene la realizarea acestui proiect a fost de 3.362.801,85 lei, alţi 458.586,55 lei au fost alocaţi din bugetul naţional, iar 1.293.705,54 lei reprezintă contribuţia beneficiarului.

Directorul Bajdechi, mândru de noua clădire

dulcesti_scoala.jpg„Şcoala din Dulceşti era compusă din trei corpuri. Unul dintre ele a fost realizat în anul 2003, prin fonduri de la Banca Mondială. Celelalte două corpuri, C1 şi C2, au fost construite în anul 1960 şi erau într-o stare avansată de degradare şi prezentau un pericol pentru elevi şi profesori. De aceea, împreună cu Primăria 23 august, am decis să accesăm fonduri europene, pentru reabilitarea şi extinderea corpului C1, care era compus din două săli de clasă şi o cancelarie, toate având o suprafaţă de 211 mp. Astăzi ne putem mândri cu realizările noastre: corpul C1 a fost reabilitat şi extins. Acum avem trei săli de clasă, un laborator de fizică-chimie, o cancelarie, un hol mare şi spaţios. De asemenea, în locul corpului C2, care a fost demolat, a fost construit un teren de sport multifuncţional", a declarat directorul unităţii şcolare, profesorul Constantin Bajdechi. Clădirea recent renovată oferă elevilor condiţii demne de o şcoală europeană. Sălile de clasă sunt spaţioase, dotate cu aer condiţionat, tâmplărie PCV, parchet şi lambriuri. Elevii vor sta în bănci noi, vor scrie pe o tablă albă şi vor avea fiecare dulăpiorul său, în care îşi vor putea păstra lucrurile. De asemenea, laboratorul de fizică-chimie este dotat cu toate ustensilele necesare efectuării experimentelor. Din bani europeni au fost achiziţionate şi echipamentele IT: videoproiector, suport pentru videoproiector, sistem de monitorizare şi supraveghere şi reţea de Internet.

Ar putea concura cu şcoli de renume din judeţ

La ora actuală, unitatea şcolară din Dulceşti are opt săli de clasă, două laboratoare (unul de informatică şi unul de fizică-chimie), cancelarie, grupuri sanitare, magazii pentru materialele didactice, precum şi un teren de sport multifuncţional.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii