Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căminul Cultural Albeşti, pregătit de sărbătoare

ro

02 Nov, 2012 01:51 2537 Marime text
Albesti_primar_Gheorghe_Moldovan_1.jpgNu mai este mult timp până când copiii vor umple sala Căminului Cultural din localitate pentru a-l întâlni pe Moş Crăciun.

Primarul localităţii Albeşti, Gheorghe Moldovan, susţine că şi în această iarnă copiii vor primi cadouri în luna decembrie. Rând pe rând, cele cinci şcoli din localitate vor organiza în incinta Căminului Cultural sărbătoarea „Pomului de Crăciun". Ca de fiecare dată, elevii vor recita poezii şi vor dansa, chemându-l pe Moş Crăciun să li se alăture. Cu complicitatea autorităţii locale, Moşul va fi darnic, iar în desaga lui se vor găsi cadouri pentru toţi cei 550 de copii din Albeşti.

Ca de fiecare dată, autoritatea locală nu-i va uita nici pe bătrâni. Persoanele vârstnice vor primi în ajunul sărbătorii Naşterii Domnului pachete cu alimente, care vor conţine un pui, un kilogram de ulei, un kilogram de zahăr şi un cozonac.

Atât localitatea, cât şi instituţiile publice sunt pregătite să primească sărbătorile aşa cum se cuvine. Primarul Gheorghe Moldovan a precizat că Albeşti nu va rămâne înzăpezit la iarnă. „Avem utilaje pentru intervenţia pe drumurile comunale. Ne-am făcut, de asemenea, rezerve de material antiderapant. Ne vom descurca cu forţe proprii", a afirmat şeful autorităţii locale. Şcolile şi instituţiile publice nu vor avea nici ele de suferit din cauza frigului. Primarul a mărturisit că şi-a făcut rost din timp de combustibilul necesar încălzirii unităţilor de învăţământ şi instituţiilor publice. Gheorghe Moldovan a explicat că la grădiniţele din Cotu Văii şi Albeşti sunt montate centrale termice, în timp ce la şcoala din Albeşti şi la Căminul Cultural din Cotu Văii încălzirea se face cu ajutorul unor sobe. La anul, primarul a menţionat că intenţionează să monteze o centrală termică şi la şcoala din Albeşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii