Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Performanţa este răsplătită Primăria Mihail Kogălniceanu premiază elevi, sportivi şi dascăli pentru rezultate deosebite

ro

03 Nov, 2016 00:00 6143 Marime text
Grija pentru tânăra generaţie şi pentru cei care o formează constituie o prioritate pentru reprezentanţii administraţiei publice locale din Mihail Kogălniceanu, iar rezultatele acestora trebuie recompensate. O nouă dovadă în acest sens ne-a fost prilejuită de ultima şedinţă a Consiliului Local (CL) Mihail Kogălniceanu.
 
Primarul comunei, Ancuţa Daniela Belu, a inclus pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind „premierea elevilor şi profesorilor îndrumători din unităţile de învăţământ din comuna Mihail Kogălniceanu care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele sau concursurile şcolare cu statut de olimpiadă - faza judeţeană, pentru anul şcolar 2015-2016, şi premierea componenţilor de Taekwondo“.
 
De altfel, grija pentru copiii comunei nu reprezintă o noutate pentru cei care au urmărit, în timp, activitatea administraţiei locale sub coordonarea Ancuţei Belu. Încă din prima lună a acestui an, ea ne împărtăşea dorinţa de a construi în comună o grădiniţă cu program prelungit, finanţarea urmând a fi asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Gest devenit tradiţie

Revenind la premierea elevilor merituoşi şi a dascălilor acestora, trebuie menţionat faptul că acţiunea nu reprezintă o noutate pentru comunitate şi nici nu este un gest cu iz electoral. Anul trecut, Ancuţa Daniela Belu a avut o iniţiativă similară ce a permis premierea a 60 de elevi din clasele 0-12 cu rezultate deosebite la concursurile şcolare de la nivel judeţean şi naţional, care au primit sume cuprinse între 50 şi 750 de lei, în funcţie de performanţele obţinute, precum şi a 37 de cadre didactice îndrumătoare, răsplătite cu premii în valoare de 300 de lei fiecare. Lor li s-au alăturat campionii naţionali de pe locul întâi, care au primit câte 300 de lei, cei clasaţi pe locul doi - câte 200 de lei şi cei de pe locul trei -câte 100 de lei. De asemenea, cei care doar au participat au beneficiat de câte 50 de lei, asta pentru a-i încuraja şi a le da încredere în propriile forţe. Pentru campionii europeni şi balcanici la Taekwondo, Primăria Mihail Kogălniceanu a oferit anul trecut câte 500 de lei, aceeaşi sumă fiind acordată şi instructorilor.
 
Demersul actual al primarului are la bază şi două adrese care i-au parvenit din partea conducerii Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” şi a Clubului Sportiv Comunal Mihail Kogălniceanu.
 
Acum, pentru recompensarea copiilor care au înregistrat rezultate deosebite şi a dascălilor lor, primarul Ancuţa Daniela Belu a propus alocarea sumei de 30.000 de lei din bugetul local al comunei. „Am propus această sumă pentru achiziţionarea de diplome şi premierea elevilor şi profesorilor îndrumători din unităţile de învăţământ din comună care au obţinut rezultate deosebite la olimpiade sau concursuri şcolare cu statut de olimpiadă - faza judeţeană, în anul şcolar 2015-2016, precum şi a membrilor echipei de Taekwondo care au fost medaliaţi la Campionatul Naţional şi Cupa României 2016“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, şefa administraţiei publice locale din Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Daniela Belu.
 
Citeşte şi

Aur pentru Denisa Gheondea
CSC Mihail Kogălniceanu, patru medalii la Campionatul Balcanic de Taekwondo WTF (galerie foto)


Primul pariu reuşit al lotului de Taekwondo”
Ştefania Popa, de la CSC Mihail Kogălniceanu, bronz la Campionatul European
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii