Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:32 22 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Primul pariu reuşit al lotului de Taekwondo” Ştefania Popa, de la CSC Mihail Kogălniceanu, bronz la Campionatul European

ro

13 Sep, 2016 00:00 2127 Marime text
Localitatea constănţeană Mihail Kogălniceanu a urcat pe podium şi la Campionatul European de cadeţi la Taekwondo WTF, întrecere care s-a desfăşurat la Bucureşti. Medaliata a fost Ştefania Popa, cea care i-a adus prima distincţie României

Şcoala de Taekwondo WTF de la Mihail Kogălniceanu şi-a confirmat valoarea şi la cea de-a şaptea ediţie a întrecerii continentale a cadeţilor. Clubul Sportiv Comunal Mihail Kogălniceanu a avut trei reprezentanţi în concurs, Ştefania Popa, Cosmin Alexandru şi Andreea Mocanu, iar prima a reuşit să urce pe podium, cucerind bronzul. Performanţa tinerei sportive din Mihail Kogălniceanu a fost remarcată şi pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Taekwondo WTF.
 
„Popa Ştefania Monica, sportivă a Clubului Comunal Mihail Kogălniceanu, a fost primul pariu reuşit al lotului naţional de Taekwondo cadeţi la Campionatul European. Sportiva constănţeană a depăşit în preliminarii reprezentanta Bulgariei, Katsarova Lora, trecând mai apoi cu un neverosimil 9 la 0 de sportiva Turk Andela, din Croaţia, în sferturile de finală, şi ulterior cedând în semifinală în faţa reprezentantei Turciei, Nureda Usta, care avea să câştige şi finala categoriei -29 kg.

Remarcăm faptul că, în majoritatea competiţiilor la care a participat tânăra sportivă a lotului naţional de cadeţi, aceasta a încheiat cu ocuparea primului loc pe podium, aşadar confirmând la această competiţie europeană potenţialul de care dă dovadă pentru viitoarele prezenţe naţionale şi internaţionale“, menţionează sursa citată.

„Şi-a început cu dreptul cariera internaţională“

Rezultatul Ştefaniei Popa este cu atât mai preţios cu cât luptătoarea s-a aflat acum la prima ei întrecere internaţională şi s-a confruntat cu sportive mai mari ca vârstă decât ea, într-o întrecere apreciată de Laurenţiu Palangă, antrenorul de la CSC Mihail Kogălniceanu, drept „foarte dură“. „Ştefania încă nu are 12 ani, urmând a împlini această vârstă în decembrie anul acesta. Şi-a început cu dreptul cariera internaţională. Practică Taekwondo de aproximativ trei ani şi jumătate şi se pregăteşte foarte bine“, a spus Laurenţiu Palangă.
 
De loc din Mihail Kogălniceanu, Ştefania Popa este elevă în clasa a şasea la şcoala din localitate. „Pepiniera de la CSC Mihail Kogălniceanu dă roade în continuare”, a concluzionat Laurenţiu Palangă.

Andreea Mocanu a pierdut la punctul de aur

Ceilalţi doi reprezentanţi ai clubului din Mihail Kogălniceanu la Europene, aflaţi şi ei la prima participare internaţională, nu au reuşit să urce pe podium. Cosmin Alexandru (din Mihail Kogălniceanu) a concurat la categoria 45 kg, iar Andreea Mocanu (din Nicolae Bălcescu) a evoluat la categoria 59 kg. „Cosmin a luptat tehnico-tactic foarte bine, însă nu a avut forţă în lovitură. Andreea a pierdut contra unei sportive din Marea Britanie la punctul de aur, după 9-9“, a arătat Laurenţiu Palangă.
 
În continuare, Ştefania Popa, Cosmin Alexandru şi Andreea Mocanu vor evolua la Campionatul Balcanic din Bulgaria, care se va desfăşura luna viitoare. CSC Mihail Kogălniceanu va înscrie la această competiţie şapte sportivi şi sportive: Denisa Gheondea (la copii), Ştefania Popa, Andreea Mocanu, Cosmin Alexandru, Eduard Olteanu (la cadeţi), Teodora Grădinariu şi Ancuţa Mihăilă (la juniori). „Va fi un campionat destul de tare, dar avem speranţe la medalii“, a spus Laurenţiu Palangă.

Sprijin solid

Colectivul tehnic al secţiei de Taekwondo WTF de la CSC Mihail Kogălniceanu este format din antrenorul Laurenţiu Palangă şi instructorii Marian Olteanu şi Anda Palangă. Pe lângă sprijinul pe care clubul sportiv îl primeşte din partea administraţiei locale de la Mihail Kogălniceanu (primar, Ancuţa Belu), sportivii apreciază şi ajutorul venit de la Primăria Nicolae Bălcescu (primar, Viorel Bălan).
Sursa foto: taekwondowtf.ro
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii