Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parcul central din comună, gata de inaugurare Alte trei proiecte ale Primăriei Lumina aşteaptă OK-ul pentru finanţare

ro

03 Mar, 2016 00:00 3913 Marime text


Începând cu această primăvară, copiii din comuna Lumina se vor putea juca într-un parc modern, construit de administraţia locală condusă de primarul Dumitru Chiru. Lucrările sunt, în mare parte, finalizate, urmând ca, în perioada următoare, parcul să fie inaugurat.
 

„Lucrările la parcul amenajat în centrul comunei sunt gata. Trotuarele au fost turnate, băncuţele au fost amplasate. Tot ce mai avem de făcut este să plantăm florile. Îmi doresc din tot sufletul ca tinerii şi copiii comunei să profite şi să se bucure de acest obiectiv, în care administraţia locală a investit peste 1,2 milioane de lei noi“, a declarat primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru.


Amintim că lucrările pentru realizarea acestui parc, care are o suprafaţă de 3.400 de metri pătraţi, au început încă din toamna anului trecut, iar sărbătorile de iarnă din 2015 erau un prim termen de finalizare. Din cauza gerului, lucrările au fost sistate, dar au fost reluate luna trecută.


 
Între timp, alte trei proiecte derulate de autoritatea publică locală, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, aşteaptă avizul favorabil pentru finanţare în acest an. „Vorbim aici despre o tranşă de aproximativ patru milioane de euro, pentru alimentarea cu apă potabilă a localităţii Sibioara, introducerea reţelei de canalizare, construirea unei staţii de epurare în localitatea Oituz şi modernizarea şi asfaltarea străzilor Narciselor, Câmpului şi 22 Decembrie din localitatea Lumina. S-a depus documentaţia pentru contractul de finanţare pentru anul 2016 şi aşteptăm un răspuns. Ne dorim să fie unul favorabil, desigur“, a afirmat gospodarul-şef Dumitru Chiru.
 
Pe lângă asfaltarea străzilor din Lumina, administraţia locală se poate lăuda şi cu pietruirea şi reabilitarea străzilor din satele Oituz şi Sibioara. Administraţia locală îşi doreşte ca lucrările aferente acestor obiective, începute în 2014, să fie finalizate în acest an. La toate aceste proiecte finanţate de MDRAP, Primăria Lumina a venit cu o cofinanţare de 2%.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Constantina 04 Mar, 2016 14:13 De ce se spume oare ca este un parc pentru copii, cand nu exista locuri de joaca, topogane sau alte obiective, terenul este ingradit, deci nu este permis accesul, iar parcul este prea mic pentru o alergare. Bravo pentru initiativa, pensionarii vor fi incantati!