Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:16 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Orasul Techirghiol, una dintre viitoarele localitati de frunte ale judetului

ro

16 Jul, 2004 00:00 1155 Marime text

Noua administratie publica va actiona pentru infrumusetarea aspectului localitatii

Noul viceprimar al localitatii este, incepand cu data de 23 iunie, Razvan Albert Andrei * Impreuna cu primarul Dumitru Romulus Bratu, viceprimarul din Techirghiol se va ocupa de reabilitarea strazilor, a iluminatului public, dar si de extinderea retelei de apa potabila si a sistemului de canalizare * La inceputul acestei saptamani a demarat actiunea de gestionare a cainilor fara stapan, pana in prezent fiind stranse peste o suta de astfel de animale * In aceasta perioada se desfasoara programul de curatenie si salubrizare a orasului # In cadrul programului, angajatii Primariei se ocupa de vopsirea stalpilor, varuitul pomilor, tunsul ierbii si de montarea indicatoarelor rutiere

In cel de-al doilea tur de scrutin, populatia din Techirghiol a decis ca, in urmatorii patru ani, la conducerea orasului sa se afle Dumitru Romulus Bratu. In prima sedinta de Consiliu Local, organizata pe data de 23 iunie, au fost validati membrii administratiei publice locale si a fost ales viceprimarul. In acest context, functia de viceprimar al orasului Techirghiol este ocupata de Razvan Albert Andrei, iar Consiliul Local este format din sapte reprezentanti ai Partidului Social Democrat, trei ai Partidului National Liberal, cate doi reprezentanti ai PD si AP si un reprezentant al Partidului Romania Mare. Noul viceprimar are varsta de 33 de ani, timp de 14 ani ocupand postul de sef serviciu administrativ in cadrul Sanatoriului Balnear Techirghiol, experienta sa in cadrul acestei institutii urmand a contribui la buna administrare a orasului. Tot cu acest prilej, au fost constituite trei comisii, una de buget-finante, una de urbanism si una de cultura, care deja si-au inceput activitatea. Nou-instalata conducere a orasului Techirghiol a trecut la treaba inca din prima zi a investirii. Potrivit declaratiilor viceprimarului Razvan Andrei, intregul personal administrativ va colabora cu primarul localitatii astfel incat orasul sa se dezvolte si sa ajunga una dintre localitatile de frunte ale judetului. "Deoarece actuala administratie publica a preluat conducerea orasului in plin sezon estival, Primaria si Consiliul Local Techirghiol au considerat ca prioritar este programul de salubrizare a localitatii. In acest sens, au demarat lucrarile de curatenie si amenajare a falezei si zonei turistice a orasului nostru si vom continua cu restul zonelor. Consideram ca cea mai mare prioritate a conducerii administrative este aceea a schimbarii aspectului orasului Techirghiol, mai ales ca acesta este o statiune deosebit de cautata de turisti", a declarat viceprimarul orasului Techirghiol. In cadrul acestui program de infrumusetare a orasului, angajatii Primariei au pus un accent deosebit pe vopsirea stalpilor, pe varuitul pomilor, pe tunsul ierbii si pe montarea indicatoarelor rutiere. Totodata, se are in vedere si curatarea lacului Techirghiol si a zonei din jurul acestuia.

A demarat actiunea de gestionare a cainilor fara stapan

Deoarece in aceasta perioada orasul este vizitat de multi turisti, administratia locala a demarat, la inceputul acestei saptamani, actiunea de gestionare a cainilor fara stapan de pe raza orasului. "De la inceputul saptamanii au fost stransi peste 100 de caini fara stapan, iar cetatenii orasului ar trebui sa fie constienti de faptul ca aceasta actiune se desfasoara in conformitate cu Legea 115/2000", a precizat Razvan Albert Andrei. Potrivit declaratiilor acestuia, Primaria Techirghiol a decis sa intreprinda aceasta actiune deoarece au existat o serie de reclamatii atat din partea locuitorilor orasului, cat si din partea turistilor referitor la prezenta in numar mare a cainilor comunitari pe strazile orasului, care creau o stare de disconfort acestora. In alta ordine de idei, viceprimarul orasului Techirghiol a subliniat faptul ca, alaturi de primarul Dumitru Romulus Bratu, se va ocupa de reabilitarea strazilor, a iluminatului public, precum si de extinderea retelei de alimentare cu apa potabila si a sistemului de canalizare. "In prezent, unele zone ale orasului nu beneficiaza de apa potabila, iar unii cetateni, si anume cei care locuiesc intr-o zona nou construita, nu au canalizare si nici o altfel de utilitate", a mai spus viceprimarul Razvan Albert Andrei. Pentru realizarea extinderii retelei de apa, dar si pentru reabilitarea iluminatului public in zona falezei, Primaria si Consiliul Local Techirghiol au primit deja aproximativ doua miliarde lei de la Consiliul Judetean, urmand ca in maxim o luna sa demareze lucrarile. "In realizarea obiectivelor propuse nu am intampinat nici un fel de piedica intrucat personalul primariei s-a aliniat la noile cerinte si isi desfasoara activitatea cu responsabilitate, si speram ca si de acum inainte sa putem sa ne ducem la capat toate proiectele care se afla in atentia Primariei si Consiliului Local Techirghiol", a conchis Razvan Albert Andrei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii