Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Năvodari. Omul Centenar Laurenţiu Duţă a făcut cunoscut numele oraşului natal în toată ţara. „Sunt onorat“ - transmite artistul (galerie foto)

ro

31 Aug, 2018 00:00 4564 Marime text
Primarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru, a declarat, la „Interviuri live”, că interpretul şi compozitorul Laurenţiu Duţă poate fi considerat Omul Centenar pentru comunitatea din nordul Mării Negre.
 
„Laurenţiu este cel mai cunoscut năvodărean, este un familist convins, artist desăvârşit, este iubit, este cel mai cunoscut dintre noi, ne mândrim cu el. Nu înseamnă că ceilalţi cetăţeni de onoare sunt mai prejos ca Laurenţiu Duţă, dar pe el toată România îl ştie”, a spus edilul-şef al oraşului.
 
Artistul s-a arătat onorat de alegerea administraţiei din Năvodari. Aflat în vacanţă, înainte de turneul cu 3rei Sud Est, Laurenţiu a declarat pentru ZIUA de Constanţa: „Mă onorează cu adevărat acest statut, mai ales că sunt, rămân şi voi fi întotdeauna năvodărean. Aici vreau să-mi petrec viaţa alături de familia mea”.
 
Întrebat dacă s-ar implica într-un proiect muzical mai amplu, de tipul unei şcoli de muzică în parteneriat cu administraţia din Năvodari, pentru descoperirea şi şlefuirea tinerelor talente, Laurenţiu este deschis la o colaborare, dar în aceleaşi timp spune că nu are energia şi timpul necesar să susţină singur un astfel de proiect.

A debutat în muzică la vârsta de 17 ani, cu melodia „Cifre”

Cântăreţul şi compozitorul Laurenţiu Duţă (n. 4 mai 1976, Năvodari, judeţul Constanţa) a debutat în muzică în 1993 cu melodia „Cifre”. Până atunci, obişnuia să cânte piese folk şi să imite dansurile lui Michael Jackson. În acelaşi an, Laurenţiu Duţă participă la Festivalul de Muzica Uşoară „Mamaia”, iar un an mai târziu lansează albumul „Realitate”. Cam în aceeaşi perioada, apare grupul „Original Dance”, format din Viorel Şipoş şi Mihai Budeanu. Trupa avea să devină ceva mai târziu „AV37”.
 
În 1997, Laurentiu Duţă a lansat albumul solo „Dragoste reală”, ce a primit Discul de Aur pentru vânzări. Piesa care dă titlul acestui album a staţionat 6 luni în Top Raks Music. În toamna anului 1997, Laurentiu Duţă îi cooptează pe Viorel Şipoş şi Mihai Budeanu şi formează împreună 3rei Sud Est.
 
În septembrie 1997, cei trei membri ai trupei 3rei Sud Est semnează un contract de producţie. La nici o lună de la acest eveniment, grupul pătrunde în topuri cu primul lor single - „Ai Plecat”. Piesa rămâne în clasamente timp de un an. Single-ul „Ai plecat” a fost compus de Laurenţiu Duţă, ca de altfel majoritatea melodiilor 3rei Sud Est.
 
Cu Laurenţiu ca lider al grupului, 3rei Sud Est a lansat nouă albume de studio, plus alte compilaţii şi remixuri: „3 Sud Est” (1998), „Visul meu” (1999), „Mileniul III” (1999), „Imi plac ochii tai” (2000), „Sentimental” (2001), „Top” (2002), „Symbol” (2003), „Cu capu-n nori” (2005), „Iubire” (2007).
 
La sfârşitul anului 2008, membrii trupei 3rei Sud Est se despart. Ulterior, Laurenţiu Duţă şi Mihai Budeanu s-au concentrat pe cariera solo.
Primul single al lui Laurenţiu Duţă după despărţirea trupei 3rei Sud Est a fost „Visător”. Apoi, Laurenţiu i-a compus Elenei Gheorghe piesa cu care artista a câştigat selecţia naţională Eurovision 2009, reprezentând România în finala de la Moscova - „The Balkan Girls”. Laurenţiu s-a mai ocupat şi de alţi artişti, precum Andreea Banică şi Dony. În decembrie 2016, 3rei Sud Est se reuneşte şi trupa revine în forţă cu piesele „Cine eşti?”, „Am dat tot”, „Stele” iar anul acesta a lansat „Dansăm în ploaie”.
 
În iulie 2017 s-a lansat un videoclip oficial de promovare a staţiunii, cu ocazia Zilelor Oraşului Năvodari. Melodia „An de an la Năvodari”, care a devenit Imnul oraşului Năvodari. Piesa e interpretată de Aida Duţă, Balkan şi Danny Mazo. Muzica: Laurenţiu Duţă, Sergiu Buta şi Daris Mangal. Text: Laurenţiu Duţă, Balkan şi Danny Mazo. Piesa a fost produsă în studiourile Sud Est Production, videoclipul fiind realizat de Em Productin.
 
Citeşte şi:
 
Interviuri live Florin Chelaru - „Lucrez în administraţie şi susţin ce e bine pentru Năvodari şi pentru România. Pentru mine, asta înseamnă să cinstesc Centenarul!“ (video)

Interviuri live Karacoyun, Satul negru sau Năvodari în anul Centenarului. În 1968 se profila perspectiva industrială şi primea statut de oraş. Din 2013 este staţiune balneoclimaterică (galerie foto + documente)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii