Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lumina. Omul Centenar Eufrosina Ştefan, „tanti Sina“, cel mai vârstnic locuitor al comunei

ro

04 Oct, 2018 00:00 7715 Marime text
Eufrosina Ştefan este Omul Centenar al comunităţii din Lumina. Are 96 de ani. S-a născut în 1922, în Rusia, iar în 1948 s-a căsătorit în Valea Neagră, aşa cum s-a numit localitatea până în anul 1965, când, în conformitate cu Decretul 799/964, a primit denumirea de Lumina.

Femeia este cel mai în vârstă cetăţean al comunei Lumina, iar toată lumea, de la mic la mare, o cunoaşte ca „tanti Sina”. Ajunsă la o vârstă venerabilă, mamă a doi băieţi, tanti Sina este coerentă, aude, se gospodăreşte aşa cum poate, deşi nu mai vede bine. Unul dintre băieţi, Emilian, trăieşte din 1982 în Canada. Bărbatul se ocupă ca în fiecare zi, atât mama cât şi fratele său, care locuieşte în casa părintească dar nu are venituri, să aibă o masă caldă. 
 
Eufrosina Ştefan este văduvă de mai bine de 40 de ani. Pentru a putea să-şi crească copiii, a lucrat ca îngrijitoare la şcoala din Lumina, iar acasă făcea croitorie pentru a se putea descurca. Tanti Sina va fi sărbătorită de locuitorii comunei la evenimentul care va fi organizat în luna decembrie, cu prilejul Centenarului Marii Uniri.
 
Citeşte şi:
 
Interviuri live Ioan Roman - „În 1989, când am devenit comună, eram 6.000 de locuitori. Astăzi, numărul populației s-a dublat. Localitatea se dezvoltă armonios, dar ar trebui să aibă industrie“ (video)

Interviuri live Cele mai importante etape ale întemeierii și dezvoltării așezării Mavro-Vale - cătunul Cogealia, actuala comună Lumina (documente + galerie foto)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii