Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Lumina O investiţie nouă, prinsă în bugetul pe 2014

ro

06 Feb, 2014 00:00 3684 Marime text
Aleşii locali au aprobat de curând bugetul comunei Lumina. Şeful autorităţii locale, Dumitru Chiru, a declarat că bugetul este neschimbat. „Bugetul este acelaşi cu cel de anul trecut. Ce pot să vă spun este că sperăm să derulăm investiţiile începute în 2013. Avem un singur proiect nou prins în buget, care priveşte amenajarea unui parc în centrul comunei”, a explicat primarul Dumitru Chiru.
Potrivit şefului autorităţii locale, pe o suprafaţă de un hectar va fi amenajată o zonă de recreere, cu bănci, spaţiu verde şi un loc de joacă pentru copii.
 
Se aşteaptă finanţarea a trei mari proiecte de infrastructură
 
Şeful autorităţii locale, Dumitru Chiru, îşi doreşte ca în acest an Guvernul să asigure finanţarea celor trei proiecte mari de infrastructură aprobate în 2012. Proiectele privesc realizarea reţelei de alimentare cu apă în satul Sibioara, demararea obiectivului de investiţii „Staţie de epurare şi canalizare la Oituz" şi asfaltarea drumurilor din localitatea Lumina pe o distanţă de 13 kilometri. Precizăm că pentru înfiinţarea reţelei de alimentare cu apă potabilă în localitatea Sibioara valoarea estimată a lucrărilor se ridică la suma de 7.982.086 de lei. De asemenea, pentru derularea obiectivului „Staţie de epurare şi canalizare la Oituz”, investiţia este de aproximativ 8.585.860 de lei. Totodată, potrivit anunţului de achiziţie publică, valoarea estimativă a proiectului denumit „Îmbunătăţirea reţelei de străzi în comuna Lumina” este de 15.790.624 de lei fără TVA. Primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru, a menţionat că prioritate are lucrarea de la Sibioara, apoi investiţiile din Oituz şi Lumina.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii