Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drumul de exploatare din Albeşti a fost deschis circulaţiei

ro

07 Nov, 2013 00:00 2448 Marime text
Lucrările la drumul de exploatare din comuna Albeşti sunt aproape finalizate. Primarul Gheorghe Moldovan a declarat, ieri, că în două săptămâni va avea loc recepţia finală a lucrărilor. Vestea bună este că se circulă deja pe acest tronson. „În acest moment, se lucrează la rigole şi la terasamente. În două săptămâni va avea loc şi recepţia lucrărilor”, a explicat ieri şeful autorităţii locale.
Primarul comunei Albeşti a precizat că autoritatea locală va contracta un credit în vederea acoperirii TVA-ului şi asigurării cofinanţării lucrării privind amenajarea drumului de exploatare. Pentru plata TVA-ului, dar şi pentru cofinanţare, Gheorghe Moldovan intenţionează să ia un împrumut de 800.000 de lei.
Amintim că banii pentru drumul de exploatare au venit de la Uniunea Europeană, prin Măsura 125. Drumul pe care se circulă deja deserveşte o suprafaţă agricolă de 2.000 de hectare, are o lungime de 7 kilometri şi constituie o rută ocolitoare a drumului judeţean Albeşti - Vârtop - Cotu Văii, fiind destinat în principal traficului agricol.

Începe o nouă asfaltare 

Şeful autorităţii locale a menţionat că în perioada imediat următoare se va interveni pentru modernizarea unei străzi care face legătura cu drumul de exploatare şi care nu a fost prinsă în proiect. Pentru asfaltarea acestui tronson, investiţia se ridică la suma de 500.000 de lei. Primarul Gheorghe Moldovan a precizat că 150.000 de lei îi are deja asiguraţi, această sumă provenind de la Consiliul Judeţean Constanţa (CJC). „Reprezentanţii CJC mi-au promis că îmi vor aloca, în rate, întreaga sumă pentru modernizarea acestei străzi”, a mai mărturisit primarul comunei Albeşti. De lucrare se va ocupa constructorul drumului de exploatare, Autoprima Serv. „Avem proiectul, avem achiziţia finalizată. Este vorba de o achiziţie directă, întrucât valoarea contractului nu a depăşit 100.000 de euro”, a afirmat primarul Gheorghe Moldovan. Şeful autorităţii locale a menţionat că a fost mulţumit de colaborarea cu Autoprima Serv în privinţa drumului de exploatare. „Am continuat colaborarea cu ei, pentru că am fost mulţumiţi de lucrarea pe care au realizat-o. În plus, ei aveau deja utilajele în zonă”, a declarat primarul Gheorghe Moldovan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii