Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:10 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Debarcaderul de la Hârşova, la a treia strigare Proiect comun cu oraşul Shabla pentru valorificarea resursei naturale termale

ro

20 Aug, 2015 00:00 1719 Marime text
Mai întâi, proiectul de asfaltare a drumurilor, apoi, cel pentru construirea unui punct de debarcare şi primă comercializare a peştelui. Acestea au fost marile provocări ale ultimului an din acest mandat al primarului oraşului Hârşova, Tudor Nădrag. Ambele proiecte, derulate cu fonduri europene, au fost puse în pericol din pricina contestaţiilor. Pericolele însă nu au trecut, după cum explică primarul Tudor Nădrag.

„Lucrările de asfaltare a celor 13 kilometri de drum din oraş decurg bine. Se lucrează la foc continuu însă. Cum termenul limită era stabilit pentru 15 august, am solicitat prelungirea duratei lucrărilor cu două luni şi am semnat deja de luna trecută actul adiţional la contract în acest sens. Am fi putut să ne grăbim şi să terminăm lucrările la termenul stabilit, însă trebuie să luăm în calcul şi situaţiile neprevăzute, şi atunci am decis că aceasta este cea mai bună variantă“, a explicat primarul Tudor Nădrag.
 
Un alt proiect de la Hârşova care a avut parte de piedici „din faşă“ este cel intitulat „Construire punct debarcare, descărcare şi primă comercializare a peştelui în oraşul Hârşova, judeţul Constanţa“. După ce la prima licitaţie nu s-a prezentat niciun ofertant, procedura a fost reluată. „La a doua strigare, am avut un participant care a şi îndeplinit criteriile pentru a se califica şi a-şi adjudeca acest contract. O firmă din Brăila a câştigat contractul - Casido SRL. Firma a fost din punctul meu de vedere neserioasă de la bun început, pentru că, după ce a semnat contractul a şi început să caute subcontractor, ba că nu le-a mai convenit aia, ba cealaltă. Am avut o discuţie cu reprezentanţii firmei pentru a le propune să facem un contract de antrepriză cu firma Carsium Edil SRL, firma Consiliului Local, astfel încât să nu ne mai ceară tot felul de avize, însă nu am ajuns la o înţelegere. Astfel că suntem deja la a treia procedură de licitaţie pentru un proiect care este destul de uşor. Firmei care va câştiga licitaţia îi oferim tot sprijinul, le dăm oameni de la Carsium Edil numai să terminăm proiectul la timp. Dacă nu ducem proiectul la final şi pierdem aceşti bani, vor râde şi curcile de noi“, a declarat primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag.

Valoarea contractului pentru punctul de debarcare s-a ridicat la suma de 690.477 de lei, valoarea estimată fiind de 768.575 de lei. Firma câştigătoare, Casido SRL, din Brăila, ar fi trebuit să se ocupe de amenajarea terenului, de execuţia de lucrări pentru ponton şi pentru clădire, de achiziţionarea de utilaje şi echipamente şi de organizarea de şantier. Aceeaşi firmă a câştigat şi licitaţiile organizate de RAJDP pentru atelierul de construire a bărcilor şi pentru proiectul privind împletirea coşurilor de nuiele.
 
Nu în ultimul rând, primarul a declarat că se bucură, din poziţia de preşedinte al localităţilor riverane Dunării, şi de sprijinul universităţilor angrenate în acest proiect. „Împreună cu Universitatea din Craiova, lucrăm la un proiect pentru reabilitarea şi dotarea spitalului orăşenesc din Hârşova, iar alături de Universitatea din Bucureşti şi de Primăria oraşului Şhabla căutăm soluţii pentru amenajarea şi punerea în valoare a comorii noastre subterane - izvoarele termale -, despre care merită să afle toată Europa“, a conchis primarul Tudor Nădrag.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii