Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:20 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biserica romano-catolică din Lumina va fi inaugurată sâmbătă Proiectul pentru apă şi canalizare, pe drumul cel bun

ro

23 Jun, 2016 00:00 1199 Marime text
 

La Lumina, fostul primar, Dumitru Chiru, a pierdut alegerile în faţa contracandidatului său, Ioan Roman. Fost viceprimar al localităţii până la scrutinul din 5 iunie şi fost primar înainte de a-i preda mandatul lui Chiru, Ioan Roman nu va fi luat prin surprindere de proiectele şi lucrările ce trebuie continuate.
 
Unul dintre aceste proiecte are ca obiectiv asfaltarea drumurilor. „Am finalizat asfaltarea străzii Narciselor şi a Străzii Mari. Luna trecută am terminat asfaltarea şi a celorlalte două străzi importante, 22 Decembrie şi Câmpului“, a declarat Dumitru Chiru.
 
De asemenea, de luna trecută, comuna constănţeană Lumina se poate mândri cu un nou parc. Parcul Central Lumina, obiectiv pentru realizarea căruia administraţia locală a investit 1,2 milioane de lei. Au fost turnate trotuare, au fost montate băncuţe şi tobogane şi au fost plantate flori. Parcul are o suprafaţă de 3.400 de metri pătraţi, iar lucrările au fost făcute în regie proprie. Cu alte cuvinte, centrul localităţii Lumina a căpătat un nou aspect.
 
O altă investiţie majoră va fi inaugurată sâmbătă la Lumina. Este vorba despre noua biserică romano-catolică. Sâmbătă, în cadrul sfintei liturghii pontificale ce va fi săvârşită la ora 11.00, ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop-mitropolit de Bucureşti, va sfinţi lăcaşul de cult. Parohia Lumina are, în prezent, circa 30 de familii cu peste 100 de credincioşi, fiind în creştere datorită aşezării sale în apropierea centrelor turistice Constanţa şi Năvodari.Păstorul Arhidiecezei va fi înconjurat de clerul Vicariatului Episcopal al Dobrogei, de preoţi din celelalte parohii ale Arhiepiscopiei, de călugări, călugăriţe şi credincioşi din Lumina, Năvodari, Constanţa, Mihail Kogălniceanu, Oituz, Medgidia, Mangalia etc.
 
Părintele Ioan M. Solomon, paroh de Năvodari şi administrator parohial de Lumina, cu ajutorul credincioşilor şi al multor binefăcători din ţară şi din străinătate, a finalizat lucrările începute în octombrie 2008. Preotul Nicolae Farcaş, înaintaşul său, acum paroh de „Sfânta Tereza“, Bucureşti, a ales locul bisericii, s-a ocupat de proiect şi de obţinerea avizelor şi a autorizaţiei de construcţie pentru noul lăcaş de cult.
 
Alte trei proiecte se află în atenţia autorităţii publice locale a comunei Lumina. Primăria a obţinut finanţare de patru milioane de euro de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru introducerea alimentării cu apă potabilă în localitatea Sibioara, introducerea reţelei de canalizare, construirea unei staţii de epurare la Oituz şi asfaltarea mai multor străzi din comuna Lumina.

Ti-a placut articolul?

Comentarii