Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baneasa va avea acces la artera rutiera Dobromir-Dobrici

ro

07 Mar, 2008 00:00 1833 Marime text
1204839662.jpg

Administratia locala face demersuri pentru construirea unui drum care ar putea insemna pentru comunitate oportunitatea includerii in circuitul turistic

Orasul Baneasa va avea acces la drumul transfrontalier ce face legatura intre comuna Dobromir si Dobrici, Bulgaria. Primarul Gelu Iordache face demersuri pentru construirea unei sosele intre Dobromir si orasul pe care il reprezinta. Initial, proiectul transfrontalier, care beneficiaza de finantare europeana, prevedea construirea unei legaturi rutiere intre Dobrici si Baneasa, insa, zona in care este situat orasul romanesc a fost inclusa in categoria ariilor protejate, constructia fiind astfel interzisa. Prin urmare, partile romane si bulgare au luat decizia ca proiectul sa includa comuna Dobromir in locul orasului Baneasa. "Este foarte importanta aceasta comunicatie. Chiar daca orasul nu a mai fost inclus in proiect, noi avem sansa de a ne crea accesul la acest drum. Cu sprijinul Consiliului Judetean vrem sa construim o sosea de 7 km intre Baneasa si Dobromir pentru a avea astfel acces la artera ce leaga Dobromirul de Dobrici. Spun ca este foarte important pentru noi acest proiect pentru faptul ca ne creeaza premisele includerii zonei intr-un circuit turistic romano-bulgar si nu numai", a afirmat edilul localitatii. Gelu Iordache a adaugat si ca in urma unor calcule s-a demonstrat ca drumul transfrontalier scurteaza drumul TIR-urilor cu 280 km.

Investitii in derulare

Administratia locala din Baneasa mai are si alte proiecte ce vor fi materializate in curand. "Se lucreaza la finalizarea pietei agro-alimentare din centru. Sper ca o vom da in folosinta pana de Pasti", a mai spus Gelu Iordache. Echipele de muncitori mai au de facut unele retusuri si de pus acoperisul si piata este gata. Proiectul a fost inceput cu ceva timp in urma, insa, din cauza faptului ca terenul de sub piata a fost revendicat, devenind obiectul unui litigiu, Primaria a fost obligata sa intrerupa lucrarile. De curand, un om de bine din Baneasa, asa cum l-a numit primarul, a cumparat terenul si a renuntat la proces. Noul proprietar a fost de acord sa dea in folosinta terenul Primariei cu conditia sa aiba dreptul la un spatiu comercial din piata. In Baneasa lucrul este in toi si in ce priveste parcarile. Primarul a demarat construirea unui numar de aproximativ 100 de locuri de parcare. "Lucram in parteneriat cu Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri, iar echipele de muncitori sunt la datorie chiar si la sfarsit de saptamana", a precizat primarul Iordache. Alte proiecte prioritare pentru administratia locala din Baneasa sunt pietruirea drumurilor interioare din satele aflate in administrarea orasului. "In Baneasa nu va exista nicio strada fara piatra sau asfalt", a adaugat primarul. De asemenea, edilul a facut demersuri si pentru reabilitarea caminelor culturale din satele Negureni si Faurei, proiecte ce vor fi demarate in curand. (P)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii