Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA de Constanţa #sărbătoreşteDobrogea141 Mesajul președintelui Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, de Ziua Dobrogei

ro

14 Nov, 2019 00:00 1655 Marime text

Astăzi, 14 noiembrie 2019, de Ziua Dobrogei, la 141 de ani de la alipirea Dobrogei la patria mamă, autoritățile locale dobrogene, din Tulcea și Constanța, au transmis, la cererea ZIUA de Constanța, câte un mesaj pentru locuitorii de care au grijă.

Printre aceștia, se numără și Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, dobrogean sută la sută, cum îi place să spună.

Sunt dobrogean sută la sută, cum se spune în mod popular- din tată în fiu. Dobrogea este "acasă" de peste 40 de ani și sunt sigur ca încă nu am reușit să descopăr toate secretele acestui loc. Dobrogea este o zonă aparte, cu o istorie complexă și un farmec incontestabil. Pornind de la tradiții, obiceiuri, vestigii, relieful absolut inedit și până la comuniunea dintre toate etniile - toate acestea împletesc, într-un mod unic, povestea celui mai pitoresc ținut al României. Și, recunosc, mă simt norocos pentru că sunt dobrogean autentic și tot aici cresc frumos și copiii mei.

Cred că suntem printre puținii români care ne păstram și punem valoare pe tradițiile și obiceiurile strămoșești. Apoi, cred că este important ca, atunci când este necesar, suntem extraordinar de uniți. Și aceasta indiferent de etnie, poziție socială sau, de ce nu, culoare politică. A treia calitate - suntem onești și altruiști. Sunt nenumărate variante incitante pentru orice categorie de turist. Cred că Dobrogea este ținutul în care aproape nimic nu este imposibil, din punct de vedere turistic. Avem cetăți vechi, vestigii unice în lume pe care niciun turist nu trebuie să le rateze. Sunt rute speciale pentru drumeții, cu peisaje pitorești. Podgorii și nenumărate rezervații naturale. Nu mai amintesc despre Delta Dunării sau stațiunile litorale, pe care toată lumea le cunoaște. Cred că este necesară o singură vizită în Dobrogea pentru a te îndrăgosti iremediabil de această zonă. În plus, pe lângă aceste câteva atracții turistice enumerate anterior, cel mai mare atu al nostru, al dobrogenilor, este ospitalitatea. Îndemnul meu este să veniți în Dobrogea, să vă îndrăgostiți de aceste locuri și să reveniți an de an.

Știu că o sa fie greu de crezut, dar nu pot compara Dobrogea cu nici un alt loc din lume. Am călătorit mult și am avut ocazia să văd locuri absolut fantastice. Culturi diferite, obiceiuri despre care doar citisem. Însă, la modul real, ca în Dobrogea nu este nicăieri! Aici pentru mine este acasă! Nu pot să fac o astfel de comparație niciodată. Indiferent unde am călătorit, acasă este locul cel mai frumos din lume! Dobrogenilor le doresc exact ceea ce îmi doresc și pentru familia mea: sănătate, iubire și înțelegere. Îmi doresc să rămânem uniți și, cu toții, împreună să ne focusăm pentru a avea grijă de această minunată comunitate din care facem parte. Cât privește sloganul, cred că acestui loc i se potrivește: Dobrogea, tărâm din legendă!”, a expus președintele CJ Constanța.

Citește și:
 
ZIUA de Constanța #sărbătoreșteDobrogea141, sub semnul lui Dionisie Exiguul La mulți ani, dobrogeni! Mesajele autorităților din Constanța și Tulcea, de Ziua Dobrogei (video)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii