Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:40 15 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#citeşteDobrogea „O faptă culturală neobişnuită”. Lucrări din Biblioteca Virtuală ZIUA de Constanţa

ro

14 Dec, 2018 00:00 720 Marime text

Cu certitudine se poate afirma că fondatorul revistei „Analele Dobrogei”, Constantin Brătescu, a reuşit să aducă în faţa cititorilor săi, fie ei la 1920, fie acum, lecturi inedite, sincere, necosmetizate în culori politice, lecturi ce constituie un nesecat izvor de inspiraţie nu numai culturală, ci şi de atitudine civică.
 
Nu mai departe acest text scurt, descoperit în nr. 3 al anului II de apariţie al revistei „Analele Dobrogei”, pe care îl puteţi citi AICI

 
şi care ne înfăţişează cât de onest puteau fi aduse la cunoştinţa mai marilor vremii gesturi nobile, rarisime.


 
„O FAPTĂ CULTURALĂ NEOBIŞNUITĂ
Atragem atenţia Onor. Minister al Instrucţiunii publice asupra vrednicului revizor şcolar al jud. Tulcea, d-l Radu Topor, care, în dragostea sa pentru propăşirea culturală a judeţului în care îşi desfăşoară activitatea, întrebuinţează originalul mijloc de a distribui cu kilogramul pe la măcelari şi alţi negustori tulceni, reviste plătite în abonament de către şcoli, sau trimise spre distribuire, în urma unei înţelegeri verbale, precum ar fi revistele «Lamura» şi «Analele Dobrogei».
Cu asemenea revizori şcolari nădăjduim că în cel mai scurt timp Dobrogea noastră îşi va atinge idealul cultural spre care năzuieşte.
Îl recomandăm atenţiei speciale a d-lui Ministru al Instructiunii.
REDACŢIA ŞI ADMINISTRAŢIA
«Analele Dobrogei».“
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii