Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiripesurse.ro Plângere penală împotriva ministrului Daniel Constantin. Vizat în dosar este şi fostul comisar european, Dacian Cioloş

ro

03 Jan, 2015 11:27 2735 Marime text
Procurorii efectuează cercetari împotriva actualului ministru al Agriculturii, conservatorul Daniel Constantin, sub aspectul infracțiunii de favorizare a infractorului, conform ştiripesurse.ro.

Dosarul penal cu nr. 456/P/2014 a fost format ca urmare a plângerii penale formulate de Vlad - Nicolae Savulescu, fost director al Direcției Privatizare - Concesionare a ADS, care a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul fraudării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), informează Luju, citat de Ştiripesurse.ro.

In aceasta plangere, fostul director din ADS a acuzat faptul ca actualul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, impreuna cu alti functionari, a refuzat sa puna la dispozitia acuzatilor din dosarul ICA (Dosarul Telepatia) actele prin care Ministerul Agriculturii, prin adresa 190721/14.10.2008 si actele subsecvente, sub semnatura fostului ministru Dacian Ciolos, s-a constituit la cererea DNA, in mod nejustificat, parte civila in dosarul ICA, pentru suma de 60,6 milioane euro.

De reținut că Dan Voiculescu i-a ”urat” lui Daniel Constantin ca în noul an 2015 să răspundă în fața justiției.

"Anul 2015 va fi anul în care Basescu, Udrea, Macovei, Emilian Eva, Camelia Bogdan (n.r. judecătorii care l-au condamnat), Daniel Constantin (n.r. președintele Partidului Conservator) vor fi judecați de Dumnezeu, dar și de justiție. Același lucru se va întâmpla și cu acoliții lor (Sorin Oancea, Mihai Craiu, Dan Andronic). Eu nu-mi doresc decât ca justiția să facă dreptate", este mesajul publicat de Dan Voiculescu pe blogul personal.

Fostul Ministru Dacian Ciolos este acuzat de abuz in serviciu

La randul sau, prin aceeasi plangere, dar si prin alte plangeri penale, fostul ministru al Agriculturii Dacian Ciolos este acuzat de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, constand in aceea ca in dosarul privatizarii ICA, prin adresa 190721/14.10.2008, a constituit Ministerul Agriculturii ca parte civila, fara drept, ingnorand faptul ca din 2003, prin lege, toate fondurile obtinute din privatizarile ADS se varsau la Ministerul Finantelor, doar acest minister putand avea, eventual, calitatea de parte civila. Dacian Ciolos a fost acuzat ca in schimbul constituirii abuzive a Ministerului Agriculturii ca parte civila, actiune care a dus in final la condamnarea lui Dan Voiculescu si a altor persoane, a primit de la regimul Traian Basescu postul de comisar european pe agricultura, precizează ştiripesurse.ro.

La baza plangerii penale sta faptul ca prin OUG nr. 147/2002 s-a prevazut ca veniturile din privatizarile ADS “se fac venit la bugetul statului si se varsa la Ministerul de Finante”. Ca atare, era imposibil ca fostul ministru al Agriculturii Dacian Ciolos sa se constituie la cererea DNA, in numele Ministerului Agriculturii, ca parte civila pentru suma de 60,6 milioane euro, adresa din 2008 fiind calificata drept ''un fals'', se arată pe ştiripesurse.ro.

Sursa: Ştiripesurse.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii