Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiripesurse.ro Dragnea pariază pe o ruptură în PSD

ro

12 Oct, 2015 09:28 1701 Marime text
Liviu Dragnea vrea schimbări radicale în PSD care să rupă partidul de practicile din vremea lui Victor Ponta. Reforma noului lider din Kiseleff va fi o “reinventare” a partidului, spun surse din PSD. Cea mai importantă componentă va fi transformarea imaginii PSD într-un partid tânăr, democratic, frecventabil pentru tineri şi pentru intelectuali. Provocarea Congresului va fi echipa lui Dragnea. "Are un pariu, figuri noi, necompromise, tineri care au făcut ceva.", spun sursele citate.
 
O altă schimbare majoră va fi eliminarea evenimentelor megalomanice care au caracterizat partidul în trecut. În schimb va fi favorizat spiritul de echipa. Dragnea a declarat în repetate rânduri că nu-i place că PSD să fie caracterizat că fiind un partid “puternic”. Un alt element în doctrina Dragnea este renunţarea, în discursurile publice şi în emisiunile TV, la atacurile la justiţie şi la atacurile la alte partide.
 
Un sistem inedit de luare a deciziilor în partid ar putea să fie implementat în PSD: un amplu referendum de fiecare dată când situaţia o cere. Un proiect-pilot a fost lansat deja în partid. O altă schimbare ar putea să fie apariţia unui nou sistem ultra-rapid de luare a deciziilor în partid.


Integral pe stiripesurse.ro
Sursa text + foto: stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii