Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:24 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorel Filimon, de la Constanţa, nominalizat pentru titlul de cel mai bun antrenor din lume pe 2015! (video)

ro

26 Nov, 2015 00:00 2962 Marime text


Celebrul antrenor constănţean de tenis de masă Viorel Filimon a fost nominalizat de Federaţia Internaţională pentru titlul de cel mai bun antrenor din lume pe 2015! „A condus-o pe Eliza Samara de la nivel juvenil până la titlul de campioană europeană la senioare, în acest an, călăuzindu-i fiecare pas în tot acest timp“, îşi motivează ITTF nominalizarea.
 
În vârstă de 63 de ani, Viorel Filimon este selecţionerul echipei naţionale feminine de tenis de masă a României şi un lucrător neobosit şi pasionat la uzina de talente de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanţa, de unde, împreună cu colegii săi din corpul tehnic, a scos campioni pe bandă rulantă şi le-a adus medalii peste medalii Constanţei şi României. La ultima întrecere de anvergură unde Filimon şi-a ghidat elevele, Campionatul European de la Ekaterinburg (Rusia), tricolorele au ieşit vicecampioane continentale, iar constănţeanca Eliza Samara a luat, în plus, aurul la simplu şi argintul la dublu fete.

Federaţia Europeană i-a acordat Insigna de Onoare

Viorel Filimon se luptă pentru titlul de cel mai tare antrenor din lume cu un chinez, Guoliang Liu (39 de ani, selecţionerul reprezentativei masculine a Chinei), şi cu austriacul Qianli Qian (50 de ani, antrenorul echipei naţionale masculine a Austriei, născut în China şi naturalizat în 1988). „Pentru mine, Viorel Filimon este antrenorul anului, antrenorul anilor petrecuţi împreună în sală“, a postat pe Facebook Eliza Samara. „Suntem mândri de tine, tată!“, a fost mesajul fiicei antrenorului, Anca Toader.
 
De curând, cu ocazia aceluiaşi Campionat European din Rusia, Viorel Filimon a mai primit un titlu onorific, Insigna de  Onoare (Badge of Honour), din partea Federaţiei Europene de Tenis de Masă (ETTU), „ca recunoaştere a meritelor deosebite şi a contribuţiei aduse dezvoltării tenisului de masă“. Cel mai bun antrenor din lume pe 2015 va fi anunţat pe 9 decembrie, cu ocazia unei festivităţi care va avea loc în Portugalia, la Lisabona.  

Viorel Filimon: „Sunt onorat”

Prezent, ieri, la un curs rezervat antrenorilor, organizat (cu invitaţi din Canada şi Australia) de Centrul Naţional de Cercetare în Sport, în vederea Jocurilor Olimpice de la Rio, de la anul, Viorel Filimon s-a declarat onorat de nominalizarea sa la titlul de antrenor mondial al anului. „E ceva deosebit pentru tenisul de masă din România şi chiar pentru cel european. Mă onorează această nominalizare“, a spus experimentatul tehnician

.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii