Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Triatlon Constănțeanca Antoanela Manac, pe locul patru la Cupa Asiatica de la Samarkand. A urcat pe locul 94 mondial (GALERIE FOTO)

ro

15 Oct, 2022 16:01 1672 Marime text
  • Rezultatul foarte bun de la Samarkand a ajutat-o pe sportiva de la CSA Steaua să facă un salt de 25 de poziții în clasamentul mondial.
 

Noi rezultate deosebite înregistrate de triatlonista constănțeană Antoanela Manac, legitimată în prezent la CSA Steaua București. După H3RO Mamaia, cel mai mare triatlon din Europa de Est, campioana a participat la două întreceri din Cupa Asiatică, în Iordania și Uzbekistan.

La ediția a 14-a a H3RO Mamaia, competiție care a reunit peste 600 de sportivi din zece țări și care a înglobat două Campionate Naționale, distanță half și sprint, și două Cupe ale României, distanța olimpică și supersprint, Antoanela a evoluat în proba-regină, cea de half, unde au fost prezenți cei mai puternici triatloniști români. Constănțeanca a câștigat detașat, sosind cu mult înainte celorlalte ocupante ale podiumului, Agnes Tuzson și Beatrice Ologeanu. „Cum a fost pentru mine primul triathlon pe o distanța half sezonul acesta? Ca un antrenament mai lung, într-o atmosferă placuta, cu trafic oprit și cu mulți pasionați de acest sport care concurau să-și depășească limitele. H3RO Mamaia 2022 sau altfel spus 4 ore și 40 min! A fost cursa în care am reușit și un nou record național, record care aștept să fie omologat!“, a punctat Antoanela Manac.
 

or accidentată după cursa de la Aqaba

Sportiva a participat apoi la Aqaba, în Iordania, în Cupa Asiatică, clasându-se pe locul 10 pe distanța olimpică, iar punctele acumulate plasând-o pe poziția a 119 mondială, având atunci active 4/6 curse. Deși a încheiat concursul ușor accidentată la tălpi, Antoanela a luat startul apoi și la Samarkand, în Uzbekistan, tot pe distanța olimpică. „Sper ca vremea să țină cu noi, deși startul este la 7 dimineața, iar temperatura apei arată 16 și 10 grade afară, îmi doresc să am o evoluție bună și în această cursă (pentru temperaturi extreme, distantele vor fi modificate sau, în cel mai rău caz, cursa se transforma în duathlon)“, a postat constănțeanca înainte de cursă.


Temperaturi mai greu de suportat

Evoluția Antoanelei a fost una deosebită, aducându-i locul patru și pătrunderea în top 100 mondial. „Cupa Asiatică din Samarkand s-a terminat cu un rezultat foarte bun pentru mine, locul 4 (la o diferență foarte mică de podium). Acest rezultat m-a ajutat să urc 25 de poziții în ranking-ul Mondial, mai exact pe poziția 94 după cele 5/6 curse care au punctat până în acest moment. Cursa s-a desfășurat la prima oră a dimineții, cu temperaturi mai greu de suportat, mai ales în proba de înot, dar cu toate acestea am răzbit! După obiectivul de top 100 Mondial, urmează o perioadă de pregătire pentru acest final de sezon! Mulțumesc tuturor pentru susținere!“, a menționat Antoanela Manac.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Antoanela Manac)


Citește și:

H3RO Mamaia, cel mai mare triatlon din Europa de Est
Vlad Stoica - „Am crescut de la an la an“. În 2023, va fi ediție aniversară

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii