Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:14 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa Tomitanii Constanţa s-a întărit şi cu rugbyşti din străinătate. Campania de achiziţii continuă

ro

01 Feb, 2019 00:00 2104 Marime text
Dornică de realizarea, în Superligă (eşalonul de elită al rugby-ului românesc), a unui retur mai bun decât turul, nou promovata Tomitanii Constanţa îşi întăreşte lotul de jucători. Clubul de pe litoral a bătut palma până în prezent cu cinci jucători (un român şi patru străini), însă campania de achiziţii nu s-a încheiat. După cum a declarat preşedintele grupării, Cristian Cojocaru, au fost achiziţionaţi Andrei Toader (linia a 2-a, de la CSM Bucureşti), Cornell Hess (linia a 2-a, din Africa de Sud), Marawa Nasalo Jone (foto - centru sau aripă, din Fidji, de la Ştiinţa Baia Mare), Ngoni Chibuwe (centru sau aripă, din Zimbabwe) şi Darren Baron (uvertură, din Africa de Sud). Dintre aceştia, Cornell Hass este deja la Constanţa, integrându-se programului de pregătire al echipei, iar ceilalţi vor ajunge în curând.
 

„Mulţi sportivi sunt interesaţi să vină la noi“

 
În plus, oficialii celor de la Tomitanii poartă discuţii în acest moment şi cu alţi jucători, un rugbyst de linia a treia din Zimbabwe, un pilier din Georgia şi un taloner din Africa de Sud. „Până în martie, mai vrem să aducem rugbyşti, şi români, şi străini. Graţie stabilităţii financiare a clubului nostru, mulţi sportivi sunt interesaţi să vină la Tomitanii. Această stabilitate trebuie să şi continue însă, întrucât jucătorii îşi doresc să facă performanţă la nivel mare, ceea ce ne propunem şi noi“, a declarat Cristian Cojocaru. Între 9 şi 21 februarie, Tomitanii Constanţa va efectua un stagiu de pregătire centralizat la Cheile Grădiştei, după care şi-a propus să-şi verifice forţele şi în partide de verificare. De la Tomitanii au ajuns la CS Năvodari patru rugbyști: Ioniță Nistor (centru), Bogdan Sasu (pilier), Petre Neacșu și Adelin Zaharia ( linia a doua).
 

Se alcătuieşte iar o echipă de copii

 
Cristian Cojocaru a anunţat şi un alt proiect al clubului constănţean, unul pe plan juvenil, alcătuirea unei grupe Under-10, de care se va ocupa Petre Neacşu. „Pe lângă SuperLigă, ne aplecăm uşor-uşor, din nou, şi spre atragerea şi aducerea copiilor din judeţ şi nu numai către rugby, prin clubul nostru. După cum se ştie, avem o istorie frumoasă şi de succes în acest sens, plecând la drum de la copii şi ajungând până în eşalonul de elită al seniorilor“, a punctat preşedintele clubului Tomitanii.
 
Sursa foto: Facebook (Ştiinţa Baia Mare)
 
Citeşte şi:
 
Cristian Cojocaru - „Am vrea să ne clasăm imediat după cele patru puteri“ Opt rugbyşti noi la Tomitanii Constanţa. Vin şi străini
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii