Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:03 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înfrângerea Farului Constanța a ascuțit și mai mult bătălia pentru titlu. „Lupta se va duce până în ultima etapă“ (GALERIE FOTO)

ro

19 Apr, 2023 00:00 1311 Marime text

 
  • Cu șase runde înainte de încheierea campionatului, lupta la titlu e acerbă, primele trei clasate fiind despărțite de numai două puncte!
 
Farul Constanța a înregistrat primul eșec din turneul play-off al Superligii, 1-2 în deplasare cu FCSB, iar Gheorghe Hagi, managerul tehnic al echipei de pe litoral a pus înfrângerea pe seama evoluției nereușite în plan ofensiv a elevilor săi.
 
„A fost un meci frumos, între două echipe care au încercat să joace. Cred că nu am câștigat pentru că, ofensiv, nu am fost noi, în special pe circulația mingii și pe combinații. Aceasta le-am spus și jucătorilor în vestiar. Chiar și construcția a fost destul de lentă, previzibilă. Când nu ești tu, e greu să speri la mai mult. Am avut acea reacție după golul primit în repriza a doua, primit pe o greșeală mare. Am încercat să revenim, fără a reuși însă, pentru că în atac, în afară de Sali și de Denis, care a încercat, a avut un șut bun… S-au pierdut multe mingi, la mijlocași nu am văzut absolut nimic, care să ne facă să sperăm la mai mult. Venisem încrezători, eram într-un moment foarte bun, veneam după evoluții foarte bune și mă așteptam la mai mult. Dar asta e, mergem înainte. Totul în fotbal durează o zi, astfel că o luăm de la capăt. Ne așteaptă alte meciuri tari și vedem ce va fi“, a declarat Gheorghe Hagi.
 
Nu au fost concreți în ultimii 30 de metri
 
Acesta nu crede că o echipă a fost surprinsă cu ceva de cealalta. „Ne cunoaștem bine, totul s-a rezumat la mici detalii, care fac diferența. Adversarii au fost poate mai inspirați, mai buni în ultimii 30 de metri. Noi nu am fost concreți în acea zonă, chiar dacă am avut unele situații. Combinațiile noastre din ultimii 30 de metri nu au avut calitate, iar așa e greu să câștigi meciul“, a spus Hagi.
 
„Să joci numai prin devieri și călcâie… A pierdut toate mingile“
 
Nemulțumit de cum a decurs jocul Farului, manegerul tehnic al echipei constănțene a epuizat schimbările de jucători de timpuriu, în minutul 58! Trei „marinari“ au fost trimiși pe teren la pauză, al patrulea a intrat pe teren în minutul 51, iar ultimul în minutul 58.
 
„Când lucrurile nu merg, am încercat să fac ce pot. Poate și eu câteodată sunt inspirat, câteodată nu. Am simțit nevoia de schimbări, aveam nevoie de jucători, pentru că Louis Munteanu a pierdut toate mingile și a jucat numai călcâie, pe la spate. Nu poți. Una e să pierzi, hai, o minge - două, să redublezi, dar să joci numai prin devieri și călcâie… Și atunci a trebuit să schimb. Sali a marcat, cât de cât el măcar a încercat, a făcut, dar la un moment dat putea să joace și el mai combinative sau ultima pasă. N-am avut atacant în careu, la câte acțiuni am produs pe acolo. Toți s-au dus la cornere. Vor să combine la corner, în loc să se ducă în careu, să atace careul. Cred că și ei sunt conștienți că nu am făcut un meci normal. Jocul nostru pleacă ofensiv de la portar și fundași, iar cel defensiv pornește de la atacanți. Presiunea am făcut-o, am luat multe mingi în prima repriză, am avut situații de a ataca foarte bune, pe care altă dată le-am făcut extraordinar, dar, din păcate, acum nu. Poate a fost Paștele și au fost obosiți. Nu știu, încerc să găsesc anumite idei. Sau poate am jucat prea bine până acum. Nu știu, vom vedea“, a mai spus Gică Hagi.
 
Primele trei echipe, despărțite de două puncte
 
Cu șase etape înainte de încheierea campionatului, lupta la titlu e acerbă, primele trei clasate fiind despărțite de numai două puncte! 1. Farul - 39p, 2. CFR Cluj - 38p, 3. FCSB - 37p. „Bătălia era încinsă și până acum. Nu eram noi cu cele mai mari șanse la campionat. Cum au zis și colegii mei, lupta se va duce până în ultima etapă. Nu știu dacă vom fi și noi acolo. Lupta e deschisă, meciurile sunt toate foarte tari. Suntem în play-off, iar echipele sunt foarte bune“, a punctat Hagi.
 
Urmează meciul cu CFR Cluj
 
În etapa cincea, ultima din turul turneului play-off, Farul întâlnește acasă campioana en-titre, CFR Cluj, partida fiind programată sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 20.30. „Jucăm cu CFR acasă și trebuie să câștigăm, sunt trei puncte, trebuie să fructificăm avantajul terenului și să rămânem pe primul loc“, a anunțat managerul tehnic al liderului clasamentului.      
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Farul Constanța

Citește și:
 
LIVE TEXT
FCSB a învins Farul Constanța în derby-ul care a încheiat etapa a patra din play-off (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii