Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tenis de masă Constănţencele Elena Zaharia şi Bianca Mei-Roşu, medaliate şi la WTT Youth Star Contender Tunis 2022

ro

07 Feb, 2022 00:00 3335 Marime text

 
  • O medalia de aur şi două de argint este bilanţul celor două jucătoare la turneul din Tunisia.
 
Prima competiție internațională pe 2022 pentru sportivii români juniori de la tenis de masă, WTT Youth Star Contender Tunis, din Tunisia, le-a adus medalii şi jucătoarelor constănţene Elena Zaharia şi Bianca Mei-Roşu (antrenor, Anamaria Mirică - Sebe).
 
Astfel, Elena Zaharia a cucerit aurul la simplu Under-19, Zaharia şi Mei-Roşu au obţinut argintul la dublu feminin Under-19, iar Bianca s-a clasat pe locul secund şi la simplu Under-15. În finala de simplu, Elena Zaharia a dispus de Nicolae Arlia (Italia), scor 3-1 (revenind de la 0-1 la seturi), în semifinale a învins-o pe Suhana Saini (India), cu 3-1, în sferturi a trecut de Hana Arapovic (Croația), 3-2, iar în optimi a câştigat cu 3-1 partida cu Lucie Mobarek (Franța). Până pe tabloul principal, Elena a câştigat şi grupa 1, după trei victorii (3-1 cu Jana Vasendova, 3-0 cu Malamatenia Papadimitriou, 3-1 cu Sara Elhakem), clasamentul fiind: 1. Elena Zaharia - 6p, 2. Jana Vasendova (Cehia) - 5p, 3. Malamatenia Papadimitriou (Grecia) - 4p, 4. Sara Elhakem (Egipt) - 3p.
 
La această categorie de vârstă, a concurat şi Bianca Mei-Roşu, care, după a terminat pe prima poziţie în grupa 8, cu trei victorii (3-1 cu Liubov Tentser, 3-0 cu Dora Cosic, 3-0 cu Maria Berzosa), s-a oprit în optimi, fiind învinsă cu 3-1 de Hana Arapovic.
 
La dublu feminin U-19, Elena Zaharia şi Bianca Mei-Roşu au pierdut în finală cu 0-3 în faţa cuplului  Liubov Tentser / Vlada Voronina (Rusia). Constănţencele le învinseseră în semifinală pe Malamatenia Papadimitriou (Grecia) şi Nicole Arlia (Italia), 3-0, iar în sferturi au învins cu 3-2 perechea Matilde Pinto (Portugalia) / Dora Cosic (Croația).  
 
În întrecerea individuală de la U-15, Bianca Mei-Roşu s-a confruntat în finală cu Anastasiia Ivanova (Rusia), în faţa căreia a pierdut cu 0-3. În celelalte două partide de pe tabloul principal, în semifinale, respectiv sferturi, constănîeanca a realizat două victorii cu 3-2, la Gaetane Bled (Franța) - în penultimul act şi la Zlata Terekhova (Rusia) - în primele opt. În grupa 1, graţie a două succese cu 3-0 (la Ela Saidi şi la Nora Dohoczki), Bianca a ocupat prima poziţie, ierarhia fiind: 1. Bianca Mei-Roșu - 4p, 2. Nora Dohoczki (Ungaria) - 3p, 3. Ela Saidi (Tunisia) - 0p.      
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Tenis de Masă)

 
Citeşte şi:
 
Tenis de masă
Constănţencele Elena Zaharia şi Bianca Mei-Roşu, pe podium la Cupa României pentru juniori (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii