Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surorile gemene Denisa și Bianca Fota, pregătite să obțină noi victorii cu Phoenix CSU Simona Halep Constanța

ro

30 Oct, 2020 00:00 3881 Marime text
  • Surorile au mai jucat până acum, în afară de echipa de pe litoral, la CSȘ Râmnicu Vâlcea, Phoenix Galați și CS Universitatea Cluj Napoca.

Baschetbalistele Denisa Ioana Fota și Bianca Maria Fota, surori gemene, au revenit la Phoenix CSU Simona Halep Constanța, echipă cu care speră să facă o figură frumoasă în baschetul românesc în acest sezon.

În vârstă de 25 de ani (sunt născute pe 27 martie 1995), gemenele Fota au mai jucat până acum, în afară de echipa de pe litoral, la CSȘ Râmnicu Vâlcea, Phoenix Galați și CS Universitatea Cluj Napoca.

”A fost foarte greu până acum în pandemie, mai ales când a trebuit să stăm izolați. Eu spun însă că va fi un campionat super-OK. Ne știm înte noi, de la alte echipe, din alte sezoane. Obiectivul e să câștigăm, în primul rând. Îmi doresc să avem un joc foarte bun, să fim unite pe teren și să dăm tot ce avem mai bun în noi. La început, odată cu reluarea mciurior, ne va fi dificil. Nu mai suntem obișnuite cu ritmul, după ce am avut șapte luni de pauză, dar vom rezista, nu avem ce face. Mi-a fost nu dor, ci foarte dor de baschet. Chiar vorbeam cu fetele și ne spunem că, în sfârșit, am început. Luptăm pentru calificarea în Final Four-ul Cupei României și pentru clasarea în primele cinci echipe ale Ligii Naționale”, a declarat, potrivit paginii de Facebook a clubului, Denisa (1,74 m, 63 kg, poziție: 2/3).


”Abia așteptăm să începem”

”În primele două - trei luni de la instituirea restricțiilor, nu am putut face nimic pe lângă exercițiile de acasă. Apoi, când situația s-a mai relaxat, am putut merge la un teren să mă antrenez singură. Am revenit la Constanța pentru că mi-a plăcut foarte mult, și colectivul, și staff-ul, și toată lumea. Pandemia ne cam pune bețe în roate, dar noi ne antrenăm. Colectivul este foarte tânăr, ceea ce îmi place. Suntem împreună, suntem unite și ne vom ajuta una pe alta. Abia așteptăm să începem, să avem presiune, să ne luptăm să câștigăm. Va fi o atmosferă frumoasă. Va fi obositor la Cupa României, cu trei meciuri, după aproape șapte uni de stat în pandemie. Va fi dificil. Mă gândesc la calificarea în primele patru echipe ale Ligii Naționale”, a punctat și Bianca (1,76 m, 62 kg, poziție: 3/4).


Citește și:

Phoenix CSU Simona Halep Constanța Carmin Popa - ”Am reușit să alcătuim o echipă competitivă”

Bianca Fota, MVP în returul sferturilor Phoenix Ştiinţa Constanţa a aflat cu cine se va duela în semifinalele Cupei României
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii