Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Sunteţi mai frumoasă ca la televizor” Simona Halep a semnat în cartea de onoare a Universităţii „Ovidius” după Radu Beligan (galerie foto)

ro

14 Jun, 2014 00:00 6320 Marime text
Cea mai bună jucătoare de tenis din România, constănţeanca Simona Halep, a onorat, ieri, invitaţia Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, a cărei studentă este, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. În semn de apreciere pentru extraordinarele sale performanţe sportive, conducătorii universităţii i-au acordat o medalie şi o diplomă de excelenţă, adresându-i şi invitaţia de a deveni, pe viitor, cadru didactic la „Ovidius“. Până atunci, Senatului Universităţii îi va fi adresată propunerea ca Simona să primească titlul onorific de cadru didactic asociat.

Universitatea „Ovidius“ din Constanţa a avut-o, ieri, oaspete de onoare pe Simona Halep. Instituţia de învăţământ se mândreşte cu faptul că o are studentă pe cea de-a treia jucătoare a lumii, recent finalistă la Roland Garros, de aceea reprezentanţii săi au dorit să-i ofere câteva distincţii, într-un cadru oficial. Întâlnirea a avut loc la rectoratul universităţii. Simona a fost condusă acolo de prof. univ. dr. Florin Anghel (prorector) şi de prof. univ. dr. Mirela Damian (decanul FEFS). Jucătoarea de tenis a purtat o ţinută lejeră (tricou, blugi, pantofi de sport), tricoul purtând însemnele firmei de echipament sportiv care o sponsorizează şi având numărul 3 (locul pe care tânăra de 22 de ani îl ocupă în clasamentul WTA). Jucătoarea a fost întâmpinată la birou de prof. univ. dr. Ion Bordeianu (rectorul interimar al Universităţii „Ovidius“) şi de prof. univ. dr. Sorin Rugină (rectorul ales). Cei patru oficiali ai universităţii s-au întreţinut cu Simona într-un cadru emoţionant, iar la întâlnire au asistat şi câţiva studenţi. „Am fost faţă în faţă cu istoria”, s-a mândrit unul dintre aceştia, Mihai Cheleş. Pe lângă buchetul de flori, prof. univ. dr. Ion Bordeianu i-a oferit medalia universităţii şi o diplomă de excelenţă. „Se acordă studentei Simona Halep pentru merite deosebite în activitatea sportivă“, este mesajul de pe diplomă. Totodată, rectorul interimar i-a adresat Simonei invitaţia de a deveni, în viitor, cadru didactic la „Ovidius“. În prezent, jucătoarea se află în anul trei - terminal.

„Ne mândrim cu Simona Halep“

„Aceste distincţii au o valoare pur sentimentală. Ne mândrim cu dumneavoastră. Aş vrea să vă smulg şi promisiunea că, pe viitor, veţi deveni cadru didactic al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. Ar fi o onoare deosebită pentru noi ca un om de o asemenea valoare să rămână în cadrul Universităţii «Ovidius»“, i-a spus prof. univ. dr. Ion Bordeianu Simonei, pe care a admirat-o pentru şarmul ei. „Sunteţi mai frumoasă ca la televizor“, a complimentat-o acesta. „Este foarte greu să răspund acum, pentru că nu ştii ce-ţi rezervă viaţa, dar în sufletul meu îmi doresc, este una dintre dorinţele mele. Voi vedea câţi ani voi juca tenis şi ce voi face după“, a răspuns Simona propunerii de a deveni cadru universitar. Tenismena a fost invitată apoi să scrie în cartea de onoare a universităţii. „Suntem onoraţi să ne scrieţi câteva cuvinte, îi urmaţi marelui actor Radu Beligan, ultimul care a semnat aici. Aceste cuvinte vor rămâne mărturie peste timp că aţi fost studenta universităţii noastre. Sunteţi o studentă de valoare şi sunt sigur că vă veţi mândri că aţi absolvit la «Ovidius». Vă aşteptăm în continuare în cadrul universităţii. În semn de recunoştinţă, vă oferim şi o diplomă de excelenţă pentru activitatea de studentă. Vă aşteptăm şi în calitate de cadru didactic. Eu insist pe această chestiune. Am o fată cu 14 ani mai mare decât dumneavoastră şi vă spun în mod sincer că sunt vădit emoţionat, deşi, din punct de vedere teoretic, nu ar trebui să am emoţii. Sunteţi o personalitate din sport. Probabil că nimeni nu ar fi bănuit că al treilea om din tenisul mondial va veni în vizită la Universitatea «Ovidius» din Constanţa. Ştiu că sunteţi un om extrem de modest şi ne-aţi dovedit-o şi cu această ocazie. Am să încerc să propun Senatului Universităţii ca, în perioada în care sunteţi pe culmile tenisului mondial, să vă acordăm un titlu onorific de cadru didactic asociat, iar, atunci când aveţi timp, să veniţi să vizitaţi facultatea. Simpla dumneavoastră prezenţă va reprezenta un stimulent important pentru studenţii FEFS“, a mai spus prof. univ. dr. Ion Bordeianu.  

Ce frumos scrie!

„Vă mulţumesc mult pentru faptul că sunteţi alături de mine. Mă bucur enorm că am făcut şi fac parte din această facultate, sper şi în viitor să fac parte! Sunt onorată să pot scrie câteva rânduri în această carte! Cu mult drag şi respect!“, a scris Simona în cartea de onoare a universităţii, scrisul ei fiind la fel de frumos ca tenisul pe care îl practică. Tenismena le-a adus în dar oficialilor universitari o minge de tenis de la Roland Garros şi un set de mingi pentru autografe.
„Vă mulţumesc că m-aţi invitat. Este un moment important şi emoţionant pentru mine. Mă bucur că sunt studentă a Universităţii «Ovidius», unde sper să rămân şi în viitor, după tenis. Constanţa este locul meu de suflet. Cu siguranţă, aici mă voi întoarce. Mă bucur foarte mult să cunosc oameni, să fiu alături de constănţeni. Diploma şi medalia le voi pune în vitrina mea cu trofee“, a spus Simona Halep.

Engleză mai bună şi mai puţin trac la interviuri

Ajunsă în finală la Ronald Garros, tânăra jucătoare are ţinte precise în carieră şi în viaţă. „Mai am multe de realizat. Ştiu că nu este uşor, dar îmi doresc să câştig un turneu de Grand Slam. Am fost foarte aproape la Paris, unde titlul mi-a scăpat printre degete. Vreau să progresez la mai multe capitole, nu numai la sport. Sper să reuşesc, voi face tot posibilul să fiu mai bună în toate. În viaţa de zi cu zi, unul dintre obiectivele mele este să vorbesc mai bine engleza, dar vreau, totodată, să fiu mult mai relaxată când dau interviuri, pentru că am încă multe emoţii în această privinţă. Mi-am propus să înregistrez progrese şi în alte domenii, pe care le voi ţine pentru mine deocamdată, le voi dezvălui după ce le voi realiza“, a spus Halep.

Conduce un Range Rover

Săptămâna viitoare, jucătoarea va participa la turneul WTA International Topshelf Open din 's-Hertogenbosch (Olanda), unde este principala favorită şi unde, pentru prima dată în cariera sa de până acum, se află în situaţia de a-şi apăra un trofeu cucerit în sezonul precedent. „Nu mai stau mult la Constanţa. Nu voi merge la plajă, am turneu săptămâna viitoare şi trebuie să mă pregătesc să fiu aptă şi acolo. Este un an dificil, dar şi frumos, pentru că am avut realizări mari şi sper să le am şi de acum înainte. Sunt turnee puternice, joc cu plăcere şi mă bucur de ceea ce fac. Sunt foarte bucuroasă că voi deveni cetăţean de onoare al municipiului Constanţa, însă încă nu ştiu dacă voi putea fi prezentă la ceremonie“, a precizat Simona, care a venit la Universitatea „Ovidius“ la volanul unui Range Rover Sport negru. În timpul vizitei, i-au fost alături şi Damian Petcu, antrenor de tenis la clubul Idu, şi Alin Larion, antrenor de atletism la CS Farul, ambii fiind şi cadre universitare la FEFS de la „Ovidius“. În perioada scurtei şederi de la Constanţa, Simona şi-a făcut timp să treacă şi pe la TC Idu, în Mamaia, unde, în momentul venirii jucătoarei, se afla şi handbalistul lui HCM Constanţa, Branislav Angelovski, care nu a ratat prilejul de a participa la o poză de grup cu campioana.     
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii