Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:57 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se duelează în main-event Luptătorul Robert Orbocea, de la CS Pontica, îşi apără centura RXF în faţa lui Tolea Ciumac

ro

27 May, 2016 00:00 4339 Marime text
Luptătorul constănţean Robert Orbocea, de la CS Pontica (antrenor, Daniel Asaftei), îşi pune în joc centura RXF în faţa celebrului Tolea Ciumac!

Lupta la MMA dintre cei doi va avea loc pe 6 iunie, la Bucureşti, cu ocazia galei RXF 23 „Judgement Day“, care va fi găzduită de Sala Polivalentă, în organizarea celei mai tari promoţii MMA din România, Real Xtreme Fighting (RXF). Partida Orbocea - Ciumac, care are ca miză titlul RXF la categoria +95 kg, deţinut de Orbocea, este main-event-ul galei.
 
În vârstă de 27 de ani, Robert se va duela în premieră cu experimentatul său adversar, care are 42 de ani. „M-am pregătit foarte bine. Va fi un meci interesant. Cred că am de partea mea, ca atuuri, vârsta, viteza, boxul şi luptele. Vă aştept în număr cât mai mare să mă susţineţi. Vă promit că voi face o partidă deosebită”, li s-a adresat luptătorul constănţean susţinătorilor săi. „Dacă voi câştiga această centură, promit că nimeni nu o va mai lua de la mine. Iar dacă totuşi, apoi, cineva o va câştiga bătându-mă grav, atunci mă las de MMA“, a spus şi Tolea Ciumac.

A câştigat un meci după şase secunde!


Robert Orbocea are până acum trei meciuri în sistemul profesionist MMA şi pe toate le-a câştigat categoric, înainte de limită! În disputa sa de debut, la gala de la Mamaia „Bătaie ca-n Las Vegas“, Robert s-a confruntat cu Marian Constantin, care a cedat după 46 de secunde. În al doilea meci, lucrurile au mers şi mai bine, constănţeanul încheind conturile după numai şase secunde din prima repriză, când, cu o stângă, l-a trimis în lumea viselor pe oponentul său, Raul Sabou. Următoarea confruntare, din iulie 2015, a avut ca miză centura RXF la categoria +95 kg, iar Robert Orbocea l-a avut faţă în faţă, la Cluj, pe Marian Rusu, un luptător care se antrenează în Anglia. Acest lucru nu a contat însă în cuşcă, puternicul constănţean înregistrând o nouă victorie notabilă, prin abandon în repriza întâi.

„Robert e mai pregătit ca niciodată”


„Robert Orbocea este un luptător desăvârşit şi un prieten foarte bun. Ne antrenăm din greu pentru gala de la Bucureşti. Sunt sigur că va face un meci spectaculos. Îmi doresc din tot sufletul să-şi păstreze centura. Tolea este un sportiv cu experienţă, am fost şi colegi la lotul naţional de Kempo. Şi el îmi este prieten, dar îmi doresc, normal, ca Robert să câştige meciul. Intrând în cuşcă, ei îşi fac meseria, după care putem rămâne prieteni fără nicio problemă. Robert e foarte pregătit. Mai pregătit ca niciodată. Tolea are avantajul experienţei, dar dorinţa de victorie a lui Robert şi boxul, lupta din picioare, pot face diferenţa în favoarea sa”, a declarat antrenorul lui Orbocea, Daniel Asaftei.

Daniel Asaftei a creat o „maşinărie de luptă“


Asaftei are o carte de vizită impresionantă ca sportiv, dar a început să scoată campioni şi ca antrenor. Daniel a făcut lupte greco-romane la LPS Constanţa, iar ulterior a urcat în vârful piramidei şi la alte sporturi de contact. A devenit inclusiv multiplu campion mondial! „Daniel Asaftei este omul care a făcut din mine un luptător profesionist, un campion şi o «maşinărie de luptă». Tot respectul pentru tot ce m-ai învăţat! Sunt creaţia ta 100%”, îi este recunoscător Orbocea lui Asaftei.

„Îşi doreşte cu adevărat să ajungă cineva” 


Coleg de club cu Robert Orbocea şi prieten bun cu el e şi Cătălin Căşaru, un alt campion MMA. „Robert îşi doreşte cu adevărat să ajungă cineva. Eu zic că e foarte pregătit. A început să aibă un box bun pentru categoria grea. Lupta la sol îi va fi favorabilă, mai ales că vine din lupte libere. Cred că va face un meci foarte bun“, a spus Căşaru. Fost practicant de lupte libere (în perioada liceului), Robert Orbocea a trecut apoi la MMA (acum trei ani), impunându-se rapid la luptele în cuşcă. Tânărul avea 15 ani când a intrat pe mâna celebrului antrenor Ioan Bărbătei, la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanţa, iar după numai şapte luni de lupte, Robert a cucerit prima sa medalie naţională.
 
Cât timp a făcut lupte libere la LPS (până la încheierea liceului), sportivul a urcat de multe ori pe podium, fiind atât vicecampion naţional, cât şi medaliat cu bronz. La început, a evoluat la categoria 76 kg, după care, odată cu trecerea anilor, a urcat la 84 kg, iar în ultima perioadă a sa de la LPS, a concurat la 120 kg. Înalt de 1,85 m, Robert are acum aproape 100 de kilograme.

Tolea Ciumac a luptat şi cu Cătălin Marin şi cu Octavian Scoruş


În ultimii ani, Tolea Ciumac a întâlnit în ring alţi doi luptători constănţeni, Cătălin Marin şi Octavian Scoruş. Contra lui Marin are două partide, înregistrând o victorie şi o înfrângere. Ambele dispute au avut loc în 2013. În prima, desfăşurată în luna martie, cu ocazia ediţiei a doua a turneului „Total Contact 2” - „Noaptea Campionilor”, s-a impus Ciumac, pentru ca Marin să-şi ia revanşa nouă luni mai târziu, la turneul „Extreme Fight - Marea Revanşă”. Ambele partide au avut loc la Constanţa, ca şi meciul următor al lui Ciumac împotriva lui Octavian Scoruş, din aprilie 2014, care l-a avut câştigător pe Scoruş, la turneul „Extreme Fight IV - Constanţa ia foc!“.

Sursa foto: Facebook (Robert Orbocea; RXF - Nicu Cherciu) şi ZIUA de Constanţa 

Ti-a placut articolul?

Comentarii