Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa Alex Filip îşi încheie cariera de luptător. Meciul de retragere va fi la gala OSS Fighters

ro

04 Mar, 2020 00:00 8694 Marime text

Celebrul luptător constănţean Alex Filip a anunţat că, în acest an, în care va disputa două partide, se va retrage din ring, încheindu-şi cariera de sportiv, una prodigioasă, cu realizări atât la Karate Kyokushin, cât şi la kickboxing.
În vârstă de 34 de ani, luptător la Sharks Gym Constanţa (unde şi pregăteşte copii), dar şi promotor al promoţiei constănţene OSS Fighters, Alex a făcut anunţul retragerii pe Facebook.


„Salutare, prieteni! Voi mai disputa încă două meciuri anul acesta, unul internaţional, iar ultimul la vară, la Constanţa, în gala OSS Fighters, când îmi voi încheia şi cariera mea de luptător! Cu cine v-aţi dori să lupt?“, a fost mesajul lui Alex. Fanii şi prietenii au răspuns imediat, fiecare expunându-şi preferinţele pentru adversarul din ultimul meci al lui Filip, care va fi o partidă specială. Printre cei nominalizaţi de fani la meciul de retragere se numără Florin Lambagiu („Rambo“), cel care l-a învins pa Tolea Ciumac, dar cei doi luptă din nou, Andrei Stoica, Bogdan Năstase, Daniel Stefanovski, Costin Mincu sau Daniel Ghiţă, această ultimă partidă fiind văzută de suporteri şi ca o revanşă în faţa unora dintre cei care l-au învins pe Alex în ring.


Oricare, numai victoria să fie, ca întotdeauna!“


„Pentru ultimul meci ar fi frumos să îţi iei o revanşă“, „Andrei Stoica, de retragere, spectacol frumos“, „Mincu ar fi varianta cea mai bună“, „Ultimul meci cu Mincu, revanşa!“, „Succes, Alex!“, „Ghiţă Dan. Experienţa voastră ar face un meci superb“, „Oricare, numai victoria să fie, ca întotdeauna!“, „Poate ar fi frumos un no. 3 cu «Ciobanu»“ sau „Succes, Alex Filip, şi felicitări pentru munca depusă! Sper să îţi închei cariera aşa cum ai început-o, în forţă şi cu o victorie spectaculoasă. Lambagiu e un adversar puternic. Aş vrea să văd tehnica ta vs. forţa lui! Însă nici nu mai contează adversarul, important este să fie un meci frumos, de calitate. Baftă, Alex!“, au fost câteva dintre mesaje.


Debut la Superkombat cu KO-ul anului


Înainte de a se dedica kickboxingului, Alex Filip a făcut Karate Kyokushin, având centura neagră. În 2014, a debutat în promoţia Superkombat şi a făcut-o în cel mai spectaculos mod posibil, victorie prin KO la Constanţa! A fost lovitura serii, iar apoi KO-ul anului, Alex învingându-l în repriza întâi, la categoria supermijlocie (-77 kg), pe ucraineanul stabilit în Germania Roman Palamar, cu o senzaţională lovitură de picior, din întoarcere, pe care Alex o ştie atât de bine din Karate Kyokushin. Ulterior, Alex a susţinut multe meciuri la promoţia Superkombat, luptând în gale atât în ţară (nelipsind Mamaia), cât şi în străinătate (China, Puerto Rico, Italia). Alex a evoluat însă şi în alte gale, precum OSS Fighters Constanţa (la care a devenit, în acest an, şi promotor), Dynamite Fighting Show, Golden Fighter 4 (Bulgaria) sau Kickboxing Bellicum (Italia), fiind unul dintre cei mai cunoscuţi luptători români.
 

Sharks Gym Constanţa a urcat rapid pe scara performanţei


În 2017, Alex Filip, Daniel Asaftei şi Cătălin Căşaru, cu ajutorul a doi sponsori, au înfiinţat Clubul Sportiv Sharks Gym Constanţa, unde se face sport de contact (la toate vârstele) şi care a urcat rapid pe scara performanţei. Poliţist de profesie, Alex s-a pregătit şi în mai multe stagii în Olanda, alături de cei mai buni luptători şi antrenori. În 2018, s-a implicat, alături de clubul Sharks Gym, în aducerea la Constanţa, pentru un seminar, a campionului mondial Loren Javier Jorge, bun prieten de-al său.


Cunoscut atât în ring, cât şi în afara acestuia


Alex Filip este o persoană cunoscută atât în ring, cât şi în afara acestuia. A participat la multe emisiuni televizate, dar şi la show-uri TV, cum a fost „Ultimul trib“, de la Antena 1, desfăşurat în Madagascar. De asemenea, Alex şi Cătălin Căşaru apar în videoclipul oficial al melodiei „Nu am somn“, interpretată de Balkan în colaborare cu Glorya, doi artişti constănţeni. Nu în ultimul rând, anul trecut, Alex a filmat la Mamaia, alături de alţi luptători celebri (Ionuţ Iftimoaie, Sandu Lungu), cu ocazia unei gale OSS Fighters, pentru filmul „Back2Back“, în care l-a avut adversar pe Gago Drago, legendă K1.
 

Program pentru copiii afectaţi de „bullying“


Totodată, Alex Filip vine în sprijinul copiilor care au suferit din cauza bullying-ului, acea formă de violenţă fizică şi psihologică, de intimidare, terorizare sau brutalizare. Alex nu a rămas indiferent la drama copiilor din Constanţa afectaţi de bullying. „Salutare, prieteni! După data de 10 februarie doresc să încep un program pentru copiii care au suferit de aşa-zisul fenomen «bullying», copii care sunt agresaţi la şcoală, în societate, la locul de joacă! Le voi oferi o lună gratuită şi se vor antrena alături de copii care fac kickboxing de performanţa şi care îi vor ajuta să-şi recâştige încrederea în ei! Nu este o campanie, nu este o reclamă, ci doar îmi doresc să vadă ce înseamnă să faci parte dintr-un grup unit, în care respectul şi curajul primează! Aştept mesajele voastre! Alex Filip - Sharks Gym!“, a postat luptătorul pe Facebook.


Sursa foto: Facebook (Alex Filip)



Citeşte şi:

Luptătorul Alex Filip demarează la Constanţa un program pentru copiii afectaţi de fenomenul bullying

Joi, la Mamaia, gala OSS Fighters 4. Cele mai tari meciuri! Alex Filip contra legendei K1 Gago Drago, în filmul „Back2Back“ (galerie foto)

Alex Filip, luptătorul din Constanţa, diseară, la Antena 1, în „Ultimul Trib“ „Nu ne mai arde de glume“

Imagini de la eveniment Luptători de toate vârstele, prezenţi la seminarul de la Constanţa al campionului mondial Loren Javier Jorge (galerie foto)

Bombardament Alex Filip, victorie spectaculoasă la Superkombat. Italianul Gennaro Coriolano n-a prins finalul primei reprize!

Club nou pentru sporturi de contact Luptători cunoscuţi din Constanţa îşi ascut „colţii“ la Sharks Gym (galerie foto)

Interpretează Balkan şi Glorya Luptătorii Alex Filip şi Cătălin Căşaru, din Constanţa, apar în videoclipul melodiei „Nu am somn“ (video)

„Hercule“, trăsnit de „Moartea din Carpaţi“ Alex „Anonymous“ Filip, din Constanţa, debut memorabil la Superkombat (video)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii