Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:41 26 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrimerul Florin Mirică, de la CS Farul Constanța, campion național la juniori. Pe podium a urcat și Maria Stan, de la CSS1 (GALERIE FOTO)

ro

28 Jan, 2022 00:00 1540 Marime text
 

 
  • În finală, faristul s-a confruntat cu stelistul Rareș Marghescu (cel care ieșise campion la cadeți), iar Florin Mirică s-a impus la capătul unei partide extrem de disputate.
  • Campionul s-a calificat en-fanfare în ultimul act, dispunând în semifinală, categoric, cu 15-3, iar până în semifinală înregistrând victorii pe linie, 14!
  • În concursul junioarelor, Maria Stan a obținut medalia de bronz după ce a pierdut în semifinale cu cea care avea să devină campioană.
 
Campionatul Național de cadeți și juniori în proba de spadă, întrecere desfășurată în Sala de Scrimă „Ana Pascu” din București, i-a adus un nou titlu la juniori lui Florin Mirică, de la CS Farul Constanța (antrenoare, Mihaela Ion).
 
În finală, faristul s-a confruntat cu stelistul Rareș Marghescu (cel care ieșise campion la cadeți), iar Florin Mirică s-a impus, câștigând aurul, la capătul unei partide extrem de disputate, încheiate cu scorul de 15-14. Sportivul de la CS Farul s-a calificat en-fanfare în ultimul act, dispunând în semifinală, categoric, cu 15-3, de Claus Sebeșan (LPS Oradea), iar până în semifinală înregistrând victorii pe linie, 14! În clasamentul de la junior, al doilea clasat, de la Constanța, a fost Mihai Ghencea (CSS1) - pe locul 14, în continuare urmând în ierarhie Ștefan Sita (CSS1), Horia Nistor (CS Farul), Dimu Purcărea (CS Farul), David Pădureanu (CSS1), Ștefan Baciu (CSS1), Mircea Ratea (CSS1), Luca Iliuță (CSS1), Flavius Papp (CSS1), Mihai Slave (CSS1) și Teodor Gogu (CS Farul).
 


În concursul junioarelor, Maria Stan, de la CSS1 Constanța, a obținut medalia de bronz, după ce a pierdut în semifinale (scor 8-14) în meciul cu Bianca Moroianu (CSA Steaua), cea care avea să devină campioană. Farista Theodora Ion a fost următoarea clasată dintre reprezentantele litoralului (pe locul 11), după care au urmat Eva Mateescu (CSS1), Roxana Bulborea (CS Farul), Mara Ismăileanu (CS Farul), Ioana Agbaș (CSS1), Miruna Ciobanu (CSS1) și Casandra Rezeanu (CS Farul).
 
La cadeți, primul clasat dintre constănțeni a fost Mihai Ghencea (pe poziția a 15-a), urmat de Luca Iliuță, Flavius Papp, Mihai Slave, Ștefan Sita, David Garagancea (CS Farul), David Pădureanu, Ștefan Baciu, Bogdan Irimia (CS Farul), Vlad Vicolov (CS Farul), Mircea Ratea și Teodor Gogu.
 
La cadete, Maria Stan s-a clasat cel mai sus dintre scrimerele constănțene (pe locul zece), următoarele situate fiind Mara Ismăileanu, Eva Mateescu, Ioana Agbaș, Ana Maria Tudorache (CS Farul), Diana Tufan (CS Farul), Miruna Ciobanu, Clara Dulgheroiu (CS Farul), Anaith Ciocan (CS Farul), Casandra Rezeanu și Irina Bănică (ACS Prima Spadă).
 
De pregătirea sportivilor și a sportivelor de la CSS1 și ACS Prima Spadă se ocupă Ion Nițulescu și Monica Marinescu.                 

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Scrimă)
 
Citește și:
 
Mihai Slave, de la CSS1 Constanţa, câştigătorul Cupei României la spadă. Podium şi pentru David Garagancea (CS Farul) - galerie foto
 
Scrimă
Maria Stan, de la CSS1 Constanța, a urcat pe podium la Cupa României la spadă (galerie foto)


Medalii pentru Constanţa la scrimă
Florin Mirică, de la CS Farul, a devenit campion al României şi la cadeţi, şi la juniori
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii