Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrimă. Farul Constanța Theodora Ion, Florin Mirică și Horia Nistor au depășit faza grupelor la Cupa Mondială din Italia (GALERIE FOTO)

ro

11 Jan, 2022 00:00 2187 Marime text

 
  • Întrecerea s-a desfășurat în Italia, la Udine, România înscriind în concurs șapte sportivi și o sportivă.
  • Theodora Ion a depășit faza grupelor, după patru victorii în șase meciuri, intrând apoi în primul tur al tabloului preliminar, în care a pierdut.
  • În concursul masculin, Florin Mirică și Horia Nistor au ieșit și ei din grupă, dar au cedat în meciul următor, nereușind să pătrundă pe tabloul principal.
 
România a participat la Cupa Mondială pentru spadă la juniori (categoria de vârstă Under-20), iar din delegația tricoloră au făcut parte și trei reprezentanți ai CS Farul Constanța, pregătiți de Mihaela Ion.
 
Întrecerea s-a desfășurat în Italia, la Udine, România înscriind în concurs șapte sportivi și o sportivă. Spadasinii Farului au fost Florin Mirică, Horia Nistor și Teodora Ion, singura româncă prezentă la Cupa Mondială. Aceasta a depășit faza grupelor, după patru victorii în șase meciuri, intrând apoi în primul tur al tabloului preliminar, în care a întâlnit o junioară din Italia, Constanza Greggi, în fața căreia a cedat cu 11-15, fiind astfel eliminată din întrecere și ocupând locul 72 în clasamentul final. În grupă, rezultatele Theodorei au fost: 5-4 cu Yulia Mukoid (Ucraina), 5-2 cu Noa de Clerck (Belgia), 5-1 cu Nahir Lopez Rodriguez (Spania), 3-5 cu Dinara Anis (Estonia), 5-4 cu Erin Pedler (Germania) și 2-5 cu Gaia Caforio (Italia).
 
În concursul masculin, Florin Mirică și Horia Nistor au ieșit și ei din grupă, dar au pierdut în meciul următor (din primul tur al tabloului preliminar), nereușind să pătrundă pe tabloul principal. Florin Mirică a fost învins de elvețianul Aurele Favre cu 15-14, în timp ce Horia Nistor a încheiat cu o înfrângere la limită (14-15) partida contra belgianului Finian Reijnaers.    
 
În luna decembrie a anului trecut, CS Farul Constanța a avut reprezentare și în lotul României care a participat la Memorial Jean Link et Ally Doerfel - Cupa Mondială, întrecere de spadă pentru juniori desfășurată în Luxemburg. Este vorba de Florin Mirică și Theodora Ion. Sportivul a încheiat concursul pe poziția a 40-a în clasamentul general. În grupa a 11-a, scrimerul de la CS Farul a izbutit cinci victorii în cele șase meciuri jucate, astfel că s-a calificat direct în turul secund al tabloului preliminar, fază a întrecerii în care s-a duelat cu Kevin van Rooij, din Olanda. Românul s-a impus cu 15-6, avansând pe tabloul principal. În primul tur din această etapă, Florin Mirică l-a avut ca adversar pe italianul Edoardo Diana, care a câștigat cu 15-9. În această situație, scrimerul de la CS Farul a fost al 40-lea în topul general.
 
Theodora Ion a făcut parte dintre cele șapte românce care au intrat în concurs în Luxemburg. Sportiva constănțeană a pătruns pe tabloul preliminar, unde a pierdut în primul tur (14-15 cu Patricie Proksikova, din Cehia), la fel ca alte patru tricolore. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Mihaela Ion)

 
Citește și:
 
Scrimă
Florin Mirică și Theodora Ion, de la CS Farul Constanța, au evoluat, în Luxemburg, la Memorial Jean Link - Cupa Mondială (GALERIE FOTO)

 
CS Farul Constanţa, rezultate meritorii
Horia Nistor şi Theodora Ion au evoluat în optimi la Campionatul Mondial de scrimă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii