Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrimă Constanța Spade strălucitoare. Pe podium la Campionatul Național 2024, cu două meciuri pentru titlu! (GALERIE FOTO)

ro

25 Jan, 2024 17:00 1072 Marime text
 

 
  • La Campionatul Național 2024, din București, au evoluat, de pe litoral, sportivi de la CS Farul Constanța, CSS1 Constanța, CSM Constanța, Athos Fencing Constanța și Prima Spadă Constanța. 
 
Campionatul Național de scrimă rezervat juniorilor și cadeților, întrecere care s-a desfășurat la București, le-a adus evoluții apreciate, încheiate și cu prezențe pe podium, în proba de spadă, și reprezentanților cluburilor de pe litoral, CS Farul Constanța și CSS1 Constanța obținând câte două medalii.
 
Pe lângă sportivii celor două structuri sportive au mai concurat în capitală, de pe litoral, scrimeri de la CSM Constanța, Athos Fencing Constanța și Prima Spadă Constanța. Întrecerile au fost la individual și pe echipe, la masculin și la feminin, iar Florin Mirică (CS Farul Constanța; antrenoare - Mihaela Ion) și Mihai Ghencea (CSS1 Constanța; profesori - Ion Nițulescu și Monica Marinescu) au cucerit medalia de argint, luptând în finală pentru titlu. Florin Mirică a devenit vicecampion al României la juniori, cedând în finală cu 11-15 în fața lui Marton Mezinger (CSM Olimpia Satu Mare). Mihai Ghencea a obținut argintul în concursul individual al cadeților, în care s-a confruntat pentru titlu, în finală, cu Ștefan Popa (CS UNEFS București), acesta învingând cu 15-10 și cucerind astfel titlul.
 
Alte două medalii, de bronz, au cucerit Theodora Ion (CS Farul Constanța), la individual junioare, și echipa de cadeți a CSS1 Constanța (Mihai Ghencea, Luca Iliuță, Flavius Papp, Tiberiu Tănănău). În semifinale, Teodora Ion a fost învinsă de Ana Tomșa (CS Satu Mare) cu 15-10, în timp ce formația CSS1 a învins în meciul pentru locul 3, scor 45-37, LPS Bihorul Oradea.
 
În imediata vecinătate a podiumului, pe locul patru, s-au clasat echipa de juniori a CS Farul (Florin Mirică, Horia Nistor, Andrei Papp, Dimu Purcărea), învinsă în finala mică de CSA Steaua București cu 45-41, dar și CS Farul 1 la junioare (Roxana Mihaela Bulborea, Theodora Ion, Mara Ismăileanu, Diana Tufan), după ce a cedat cu 37-45 în disputa cu CSA Steaua București 2 pentru medalia de bronz.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Scrimă, CSS1 Constanța), CS Farul Constanța
 
Citește și:
 
Scrimă Constanța
ACS Prima Spadă, două medaliate la categoria Under-13, la Naționale. Pe litoral, și alte distincții (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii