Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Săgeata Năvodari, neînvinsă după trei etape

ro

13 Sep, 2010 03:08 2128 Marime text
sageata.jpgSăgeata Năvodari şi-a consolidat poziţia de lider al clasamentului Seriei I din Liga a II-a, după ce a învins cu scor de forfait pe Astra II Giurgiu, „satelitul" prim-divizionarei, Astra Ploieşti.

După ce a umilit etapa precedentă pe Dinamo II, cu scorul de 4-0, formaţia pregătită de Aurel Şunda şi Constatin Funda a reuşit sâmbătă o nouă victorie categorică, în faţa celor de la Astra II Giurgiu, meci contând pentru etapa a III-a din eşalonul secund. Susţinuţi în permanenţă de circa 70 de suporteri, oaspeţii au început în forţă partida de pe stadionul Orăşenesc din Năvodari şi au avut prima ocazie importantă în minutul 7, când lovitura de cap al lui Tigoianu a trecut milimetric pe lângă poarta lui Florin Olteanu. Treptat, năvodărenii se instalează la cârma jocului iar în minutul 19 deschide scorul, la chiar prima ocazie a lor prin golgheterul Sorin Chiţu care a înscris cu capul, după o centrare a lui Olah de pe partea dreaptă. Cel mai bun om al meciului din etapa trecută contra celor de la Dinamo II, Sorin Chiţu are şansa să majoreze avantajul, la faza imediat următoare, însă portarul oaspeţilor îl blochează. În minutul 29, acelaşi Chiţu îşi lasă echipa să evolueze în inferioritate numerică, după o intrare mai dură asupra unui adversar, arbitrul Ciprian Amarandei arătând direct cartonaşul roşu. În plus, Săgeata a rămas şi fără Florin Bold, care s-a accidentat la faza premergătoare, fiind înlocuit de noua achiziţie a grupării de pe litoral, Mircea Gheorghe. În ciuda faptului că evoluau cu 10 jucători, gazdele au continuat să pună presiune la poarta Astrei şi au majorat scorul în minutul 38 prin Jianu, care a înscris cu un şut imparabil de la 16 metri. Elevii lui Aurel Şunda încep în forţă şi partea secundă a meciului iar după doar şase minute, reuşesc să mai înscrie o dată în poarta lui Dragne prin Jianu, care îşi trece în cont dubla. Până la final, Olah, cu un şut periculos din lovitură liberă respins de portar (min. 54) şi Boroştean, care trimite puţin pe lângă poartă, după ce a ridiculizat doi adversari, mai dau emoţii oaspeţilor. Scorul rămâne neschimbat în ciuda eforturilor celor de la Giurgiu să înscrie măcar golul de onoare spre finalul partidei. Săgeata Năvodari rămâne neînvinsă în campionat, după trei etape şi îşi consolidează poziţia de lider în clasamentul Seriei I din Liga a II-a. Tehnicianul Aurel Şunda a trimis în teren următorul 11: Florin Olteanu - Goşa (cpt.), Florin Popa, Bold (min. 31 - Mircea Gheorghe), Alexandru Vlad - Valentin Apostol, Vezan (min. 63 - Turcu), Boroştean, Olah - Jianu (min. 80 - Valentin Alexandru), Sorin Chiţu. Etapa viitoare, Săgeata se va deplasa la Buzău pentru partida contra echipei locale, Gloria.

Farul, eşec la Piatra Neamţ şi Viitorul, egal la Botoşani

În cadrul aceleiaşi etape, FC Farul a fost învinsă la Piatra Neamţ, de Ceahlăul, cu scorul de 2-0 şi ocupă locul 14, cu un singur punct acumulat după trei meciuri. Nici cealaltă formaţie constănţeană, FC Viitorul, nu a izbutit să se impună în această rundă, reuşind doar o remiză pe terenul celor de la FC Botoşani, scor 2-2. Golurile echipei patronate de Hagi au fost înscrise de Pantelie şi Hertu. Viitorul ocupă poziţia secundă, cu 7 puncte, la egalitate cu formaţia de pe locul 3, Concordia Chiajna. Etapa viitoare, Farul va primi vizita formaţiei CS Otopeni în timp ce FC Viitorul va juca pe teren propriu în compania Ceahlăului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii