Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au întâlnit într-un muzeu din Paris Bruce Willis a pus ochii pe o campioană olimpică din Constanţa (Galerie foto)

ro

06 Nov, 2012 00:00 3279 Marime text

gimnastica1.jpgFosta mare gimnastă Dana Sofronie a rămas cu amintiri de neuitat din timpul mini-vacanţei pe care a petrecut-o în capitala Franţei

A bătut lumea în lung şi-n lat cu lotul naţional al României, însă abia la şase ani după ce s-a retras din activitatea competiţională timpul i-a permis să efectueze un sejur în străinătate. Fără grijile şi emoţiile concursurilor, fără concentrarea din timpul antrenamentelor, fără diagonale şi sărituri pe care să le viseze zi şi noapte. Ţara dorită - Franţa. Oraşul ales - Paris. O gimnastă de aur într-un oraş de vis. Constănţeanca Dana Sofronie.

De la vizita de trei zile din Paris a trecut ceva timp, dar amintirile sunt încă vii în mintea Dănuţei. Dintre obiectivele vizitate nu putea lipsi Muzeul Figurilor de Ceară (Grevin), unde campioana olimpică de la Atena, din 2004, s-a fotografiat alături de copiile în mărime naturală a numeroase vedete mondiale. Fosta gimnastă i-a admirat pe cântăreaţa Celine Dion şi pe soţul ei, Rene Angelil, l-a „acompaniat" la pian pe britanicul Elton John şi a stat lângă Ray Charles, în timpul unei „reprezentaţii" a acestuia, la acelaşi instrument muzical, şi le-a fost alături celebrului tenor italian Luciano Pavarotti şi cântăreţului englez Mika. Dintre actori, i-a imortalizat pe „Jandarmul" Louis de Funes, pe Jean Reno, pe Benoît Poelvoorde (unul dintre cineaştii săi preferaţi), pe Bruce Willis sau pe George Clooney şi pe Brad Pitt.

„Mi-a plăcut foarte mult ce am văzut, dar am rămas şi cu un regret, pentru că, din păcate, nu era şi figura de ceară a lui Bon Jovi. Sunt o mare admiratoare a lui", a declarat Dana Sofronie. Poza alături de Bruce Willis a făcut toţi banii, actorul american uitându-se galeş, pe sub ochelarii de soare, la constănţeancă. Dacă fi fost în carne şi oase, ar fi avut ce vedea, Dana rămânând aceeaşi domnişoară drăguţă şi simpatică pe care o admira toată lumea în concursuri. De altfel, acest lucru a fost remarcat şi de prietenii Danei pe Facebook, unde au fost postate fotografiile de la Muzeul Figurilor de Ceară. „Bruce Willis este un actor foarte bun, dar te privea într-un mod foarte insistent. Şi avea şi de ce, fiindcă eşti foarte frumoasă", a comentat „Sidor John" la poza respectivă. În capitala Franţei, Dana Sofronie a bifat şi alte obiective celebre, precum Muzeul Luvru, Turnul Eiffel sau Cimitirul Pere - Lachaise (cel mai mare din Paris, cu peste un milion de morminte, unde este îngropat, printre alte personalităţi, şi George Enescu). De asemenea, Dana s-a plimbat cu vaporaşul pe Sena.

Este coregraf la CSS1

În momentul de faţă, Dana este coregraf la Clubul Sportiv Şcolar nr. 1 din Constanţa, contribuind şi ea la medaliile câştigate de micile gimnaste. Ultima ispravă a fetelor de la CSS1 a fost la Campionatul Naţional individual rezervat junioarelor, de la Deva, unde fetele antrenate de Mirela Szemerjai şi Sorin Bechir, cu Dana coregraf, au urcat de şapte ori pe podium. Campioana olimpică din 2004 s-a retras din gimnastică de şapte ani, însă nu poate uita aşa uşor clipele fericite pe care le-a avut în concursuri. „Mai fac mişcare alături de fetiţe la sală", spune Dana, care este şi profesor de educaţie fizică şi sport, specializarea gimnastică. „Mă bate gândul să urmez şi această carieră", dezvăluie campioana. După ce a pus capăt sportului, a activat o perioadă şi la Direcţia pentru Sport a Judeţului Constanţa, având ca sarcină monitorizarea presei sportive. Ieri, Dana a plecat cu fetele la un cantonament de o săptămâna la Oneşti, care se va finaliza cu participarea la Campionatul Naţional de maestre.

Are ca hobby-uri măştile şi escalada

Printre pasiunile Danei Sofronie se numără măştile. A colecţionat aproape 30, de porţelan, majoritatea din România. Are însă şi câteva din Veneţia, din timpul carnavalului. Iar cu timpul a dus acest hobby la un alt nivel, confecţionând ea însăşi două, din ghips. În ultimul perioadă a mai descoperit ceva: escalada, pe care deocamdată o practică la nivel de amatori, aşa cum s-a întâmplat în această vară, la Deva.

Sursa foto: Facebook (Dana Sofronie)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii