Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:48 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rugbyștii de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, joacă virtuală pe timp de pandemie. Valorile după care se ghidează (video)

ro

28 May, 2020 00:00 4925 Marime text
  •  Tinerii rugbyști de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ s-au reunit virtual
  •  Antrenorul Nicolae Radu Mocanu a dat semnalul
  •  Sportivii vorbesc despre valorile care guvernează jocul cu balonul oval
 


Dorul tinerilor rugbyști de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanța față de sportul cu balonul oval este mare, pandemia de coronavirus ținându-i departe, în ultimul timp, de antrenamentele obișnuite (alături de echipă) și de meciuri.

Totuși, chiar și în aceste condiții, sportivii au fost alături unul de altul, fie și virtual, prin intermediul unui filmuleț postat pe pagina de Facebook a antrenorului Nicolae Radu Mocanu. Un scenariu la modă în această perioadă, în care sportivi din diferite ramuri predau ștafeta de la unul la altul, într-o înlănțuire și o refacere a spiritului de echipă, care le lipsește mult. În cazul rugbyștilor de la LPS „Nicolae Rotaru“, ștafeta a fost balonul oval, care a pornit de la antrenor, cu îndemnul „Hai la joacă!“ și a trecut, din mână în mână, prin curți, grădini, șosele și imașuri până s-a oprit, unde altfel, în „terenul de țintă advers“, în mult-așteptatul eseu. „Integritate, solidaritate, disciplină, pasiune, respect! Acestea sunt valorile după care ne ghidăm. Vino și tu la rugby!“, este mesajul băieților de la LPS, care încheie filmulețul.
 

Campioni ai României în întrecerea Under-15

În 2018, echipa de rugby Under-15 de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanţa a realizat o mare performanţă, devenind campioana României, după ce a câştigat finala Diviziei Naţionale de juniori de la acea categorie de vârstă. În finala disputată pe terenul 2 al Complexului Arcul de Triumf din Bucureşti, jucătorii pregătiţi de Nicolae Radu Mocanu şi Adrian Pllotschi au învins CSO Pantelimon cu 17-7 (7-7), punctele constănţenilor fiind reuşite de Marian Muntianu (un eseu şi o transformare), Răzvan Călin şi Marian Bodorin (câte un eseu).


Acasă la Dinamo, au pierdut finala

Un an mai târziu, LPS a jucat din nou pentru titlul de campioană a României, la categoria de vârstă Under-16, la Bucureşti. Pregătită de aceiași Mocanu şi Pllotschi, formaţia constănţeană s-a luptat pentru medaliile de aur cu CNAV / Dinamo, partida din finala mare jucându-se pe stadionul „Florea Dumitrache“, cel care a găzduit turneul final al Diviziei Naţionale de juniori U16 (în organizarea CS Dinamo). LPS a condus la pauză cu 3-0, dar a cedat la final cu 6-8, CNAV / Dinamo câştigând astfel titlul de campioană.




Sursa foto: Facebook (Nicolae Radu Mocanu)     


Citește și:


Tineri rugbyşti de la Cleopatra Mamaia şi LPS „Nicolae Rotaru“, în cantonament cu echipa naţională Under-18 a României

Rugbyştii de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa, vicecampioni în Divizia Naţională de Juniori Under-16 (galerie foto)

Triumf în Italia Echipa de rugby Under-16 a LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa a câştigat cupa la turneul de la Genova

Rugbyştii de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa, campionii României la categoria Under-15! (video)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii