Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zece personalități dobrogene, premiate în cadrul unui eveniment festiv, organizat cu prilejul Zilei Dobrogei!

ro

15 Nov, 2023 13:28 656 Marime text

Consiliul Județean Constanța a oferit mai multor personalități dobrogene, plachete aniversare cu ocazia împlinirii a 145 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mamă, România. Evenimentul a avut loc, într-un cadru festiv, la restaurantul Grand Ballroom Melody din Mamaia.

Președintele CJC, Mihai Lupu a fost cel care a înmânat acest simbol de prețuire, în semn de recunoștință și respect față de contribuția valoroasă, următoarelor personalități: Gheorghe Hagi, Dorin Grecu Sasu, directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară OCPI Constanța, Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, prof. univ. dr. Mitică Pepi din cadrul Universității “Ovidius” Constanța, Cristina Schipor, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Constanța, Sorin Ciutureanu, directorul general al Oil Terminal SA, Excelența Sa Emre Yurdakul, Consulul General al Republicii Turcia la Constanţa, Cristian Radu, primarul municipiului Mangalia, Nicolae Crețu, comandorul Bazei Aeriene 57 “Mihail Kogălniceanu” și Carmen Mocanu, redactor-șef al ziarului „Cuget Liber”.

“În momentele de sărbătoare, ar trebui să fim, mai mult decât oricând, uniți în jurul valorilor pe care le împărtășim și solidari în fața promisiunii de a construi un viitor mai bun pentru cetățenii județului nostru. Indiferent de afilierea politică sau de poziția oficială, suntem cu toții chemați să ne implicăm activ în susținerea și promovarea istoriei, bogățiilor naturale și umane ale județului Constanța.

Încă mai sunt oameni care se îndoiesc de ceea ce suntem noi, dobrogenii: o parte vitală a României și o poartă de acces în Europa.

Dragii mei, Constanța nu este la marginea acestei țări, ci la intrarea în ea. Acest județ a oferit atât de multe valori, din toate domeniile de activitate. Avem turism, avem numeroase edificii culturale, avem monumente unice în lume, avem un potential uimitor de dezvoltare.

Față de aceste valori ar trebui să ne întrebăm cu toții, cum putem fi mai uniți și mai buni? Cum putem să punem în valoare istoria și bogățiile pe care ni le-a dat Dumnezeu? Cum putem să ne unim în jurul unui proiect de dezvoltare pe termen lung, pentru județul nostru?

Când vom înțelege toate aceste lucruri, vom reuși să aducem schimbarea pe care ne-o dorim cu toții pentru județul Constanța.

Le mulțumesc tuturor celor care au ales să sărbătorească Ziua Dobrogei, aici, la noi acasă. Nu în ultimul rând, felicitări din suflet oamenilor de valoare cărora am avut onoarea de a le înmâna aseară un mic gest simbolic, în semn de respect și recunoștință față de contribuția semnificativă la dezvoltarea acestei regiuni.” – Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.


Compartimentul Comunicare, Protocol și Organizare Evenimente,
Consiliul Județean Constanța

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii