Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rugbyşti de la Tomitanii şi LPS Constanţa în lot România va disputa la Euro finala locurilor 7-8

ro

24 Mar, 2016 00:00 2858 Marime text
Echipa naţională de rugby Under-18 a României va disputa finala locurilor 7-8 la Campionatul European din Portugalia. Adversara tricolorilor va fi Rusia, iar partida se va disputa sâmbătă, 26 martie. 
 
Până acum, România a disputat două partide la Euro, pierzându-le pe amândouă: 10-49 (5-17) cu Georgia (scorul la eseuri fiind de 7-2 în favoarea câştigătorilor) - disputa de debut şi 11-23 (11-12) cu Germania - în semifinalele locurilor 5-8. Din lotul tricolor fac parte şi patru rugbyşti constănţeni, doi de la Tomitanii (Robert Băbănău - pilier, Teodor Andrei - linia a III-a) şi doi de la LPS „Nicolae Rotaru“ (Gabriel Ciorbac - linia a III-a şi Ionuţ Dumitru Vătafu - aripă).
 
În confruntarea cu Germania, în care România a condus cu 11-0, toţi cei patru constănţeni s-au aflat în primul „15“. Tricolorii au punctat prin Iliuţă (eseu) şi Nichitean (două lovituri de pedeapsă), în vreme ce germanii au înscris trei eseuri (unul transformat) şi au concretizat două lovituri de pedeapsă. Pe final, România a evoluat în inferioritate numerică, după ce un jucător a primit cartonaşul galben. Adversara de sâmbătă a „stejăreilor“, Rusia, a cedat în partida precedentă în faţa Spaniei, cu 13-23.

Sursa foto: frr.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii