Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Puștiul minune al Farului Constanța Enes Sali a visat că va înscrie contra Academicii Clinceni. Cui dedică primul său gol în Liga 1 (galerie foto)

ro

16 Sep, 2021 00:00 2810 Marime text
 
 
  • În meciul Farul - Academica Clinceni 5-0, Enes Sali a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1.
  • Enes Sali a mărturisit că marele său vis e să câștige Liga Campionilor, să cucerească Balonul de Aur, dar și să obțină un trofeu cu echipa națională.
  • Jefte Betancor a luat acasă „trofeul“ din meciul cu Academica, mingea de joc cu care a punctat de trei ori.
 
La numai 15 ani și jumătate, Enes Sali a intrat în istoria fotbalului românesc, fiind cel mai tânăr jucător care înscrie în Liga 1. Puștiul a închis tabela în Farul - Academica Clinceni 5-0 și a mărturisit că se aștepta să marcheze în această partidă. 
 
„Mă simt foarte bine, a fost o experienţă foarte frumoasă. Când am intrat pe teren, m-au ajutat şi suporterii, să am încredere mai mare în mine. Am intrat cu curaj şi ştiam că voi da gol. Îmi place să driblez, mă caracterizează. Mă bucur că am reuşit să înscriu de această manieră. Îi mulţumesc domnului Hagi pentru tot ce mi-a oferit. Mi-a dat şansa să vin la echipa mare şi să debutez în Liga 1. Am visat în noaptea dinaintea partidei că voi marca. Trebuie să uit însă acest gol. Ce a trecut nu mai contează. Trebuie să muncesc în continuare şi să marchez cât mai mult. Dedic golul domnului Hagi şi familiei mele“, a declarat Enes Sali, pentru Farul TV.
 
Pasa de gol, de la Nicolas Popescu
 
Tânărul fotbalist a punctat la capătul unei curse caracteristice, în care a înșirat trei adversari, iar pasa de gol a venit de la un alt fotbalist extrem de promițător al Farului, Nicolas Popescu (18 ani), fiul lui Gică Popescu. „Golul care a scris istorie în fotbalul românesc! Enes Sali, cel mai tânăr marcator din prima divizie din toate timpurile, a reușit o cursă senzațională pentru prima sa reușită în Liga 1! Pasa i-a aparținut altui jucător crescut de Academia Hagi, Nicolas Popescu!“, este mesajul clubului constănțean.
 
Tricoul cu care a debutat, înrămat
 
Enes Sali a mărturisit că marele său vis e să câștige Liga Campionilor, să cucerească Balonul de Aur, dar și să obțină un trofeu cu echipa națională. „Cu colegii mei de la școală discut cum e la echipa mare, cum e viaţa mea acum. Am primit multe mesaje de felicitare pe telefon. M-au felicitat și colegii de echipă. Înainte de gol, la o altă fază, m-am gândit să bag piciorul la o minge, dar ar fi fost ofsaid. Pe de altă parte, ştiu că şi Adi Petre are nevoie de multe goluri şi îl voi ajuta în continuare să marcheze cât mai mult. Tricoul cu care am debutat în Liga 1 l-am păstrat, este foarte important pentru mine şi-l voi înrăma. Peste cinci - zece ani mă văd într-un campionat foarte puternic, la un nivel foarte mare. Marele meu vis e să câştig Liga Campionilor, un trofeu mare cu lotul naţional, iar individual vreau să obţin Balonul de Aur“, a mai spus Enes Sali, potrivit sursei citate.
 
Jefte Betancor a luat acasă „trofeul“
 
Dacă micul mijlocaș își va înrăma tricoul de la meciul de debut în Liga 1, atacantul Jefte Betancor, golgeterul Farului și al campionatului, cu șapte goluri în opt meciuri, a luat acasă „trofeul“ din meciul cu Academica, mingea de joc cu care a punctat de trei ori, „îmbogățită“ de semnăturile coechipierilor. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Farul Constanța

 
Citeşte şi:
 
Jefte Betancor, golgeterul campionatului
Ce planuri are Gică Hagi cu Enes Sali, cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1 (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii