Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Performanţă istorică!” Baschetbalistele de la Phoenix Ştiinţa Constanţa s-au calificat în turneul Final Four al Cupei României

ro

07 Mar, 2019 09:42 1801 Marime text
Rezultat deosebit obţinut de formaţia feminină de baschet Phoenix Ştiinţa Constanţa, care a acces în turneul Final Four al Cupei României.

Calificarea a venit în urma a două victorii, în sferturi, contra CSM Alexandria, 70-55 la Constanţa şi 58-54 (la pauză 31-31, iar pe sferturi 14-16, 17-15, 12-10, 15-13) în deplasare.

În a doua partidă, penrtu echipa de pe litoral au marcat Chelsea Douglas - 14 puncte, Vladinka Erak - 12p, Jelena Jovanovic - 9p, Bianca Fota - 9p, Andreea Beldian - 6p, Teodora Armanu - 3p, Cristiana Cutaş - 3p şi Ecaterina Armanu - 2p.

Performanță istorică reușită în această seară de Phoenix Ştiinţa Constanţa!

Cu o istorie de doar două sezoane în întrecerile de senioare, Phoenix Ştiinţa Constanţa se poate mândri că a reușit ceea ce foarte puțini credeau posibil în urmă nu cu mult timp.

Dacă în primul an am obținut promovarea și la finele lui 2018 am ajuns între cele mai bune șapte echipe ale țării, de data aceasta am ridicat ștacheta.

Le oferim fanilor o performanță la care noi nici nu ne-am permis să visăm în trecut: calificarea în Final Four-ul Cupei României la baschet feminin.

Și asta după încă o victorie obținută în fața celor de la CSM Alexandria, în deplasare, cu scorul de 58 la 54.

Iar mulțumirea noastră este cu atât mai mare cu cât am reușit, o dată cu această calificare, să ne îndeplinim și cealaltă promisiune asumată.


Și anume că vom pune Constanța la loc de cinste pe lista baschetului feminin din România.

Nimic din toate astea nu ar fi fost posibile astăzi dacă nu i-am fi avut aproape pe fanii noștri, care ne-au arătat necondiționat susținerea, și pe reprezentanții autorităților locale, care au crezut în proiectul nostru.

Toate acestea adunate ne-au făcut pe noi, începând de la jucătoare, antrenori și până la președinte, să ne unim forțele, să luptăm, să suferim și la final să ne bucurăm împreună. Împreună cu voi!

Împreună facem lucrurile să se miște!, se arată pe pagina de Facebook a clubului constănţean.


Alături de Phoenix Ştiinţa, în Final Four s-au mai calificat Olimpia CSU Braşov, CSM Satu Mare şi ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, paretridele urmând a se juca pe 30 şi 31 martie, la Satu Mare sau la Sf. Gheorghe.   
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii