Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Panică printre constănţenii ieşiţi la cumpărături sau la plimbare Jandarmii au fugărit şapte suporteri la City Park Mall

ro

19 Apr, 2013 00:00 2192 Marime text
Partida de fotbal FC Viitorul - Oţelul Galaţi, disputată pe stadionul „Farul” din Constanţa, pe 8 aprilie, a fost marcat de incidente. La pauză, doi suporteri gălăţeni dintre cei 80 care au însoţit echipa au rupt scaune de pe stadion, fiind amendaţi cu câte 500 de lei şi interzicându-li-se accesul la competiţiile de fotbal pe câte un an. Apoi, pe când galeria gălăţeană se deplasa către ieşirea din municipiul Constanţa, în zona Tomis III, un suporter constănţean, A. Onasis (23 de ani), a aruncat cu o cărămidă asupra unuia dintre autocarele fanilor Oţelului, provocând avarierea minoră a caroseriei. Constănţeanul a fost interceptat de către jandarmi, care au luat împotriva sa măsurile legale. Cu aceeaşi ocazie, a existat însă şi un alt incident. Potrivit colonelului Mircea Seceleanu, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanţa, un microbuz cu suporteri gălăţeni a oprit în zona City Park Mall, pentru ca pasagerii să se răfuiască cu doi trecători, care le-au arătat gălăţenilor „semne electorale” şi au aruncat în maşină cu o bucată de bordură.

Urmărirea, la care au participat şi jandarmii, s-a purtat la City Park Mall! „Şapte suporteri gălăţeni, beţi, erau pe punctul de a prinde doi constănţeni. Dacă nu eram noi, ieşea rău. Oricum, faptul că între cinci şi zece jandarmi, îmbrăcaţi ca roboţii, urmăreau şapte suporteri, care, la rândul lor, erau pe urmele altor doi, nu a dat bine printre cei aflaţi în acel moment acolo. Erau copii, bătrâni. La unii probabil a apărut starea de panică, frica, alţii probabil se întrebau dacă nu cumva sunt la Camera Ascunsă. Bine că am intervenit la timp, aplanând evenimentul, şi că nu s-a înregistrat ceva mai grav”, a declarat Mircea Seceleanu. Iniţial, se stabilise ca microbuzele suporterilor gălăţeni să fie escortate spre ieşirea din Constanţa pe la Delfinariu, însă forţele de ordine au aflat că în acel punct se strânseseră mai mulţi suporteri constănţeni, cu obiecte mărunte în mână, care aşteptau, astfel că traseul a fost schimbat. Aşa s-a ajuns în apropierea City Park Mall. Sorin Mihăilescu, fostul şef al galeriei Farului, a declarat că nu are cunoştinţă ca cei care au produs incidentele să fi fost suporteri ai Farului. „Noi avem meci sâmbătă la Galaţi, cu Dunărea. În condiţiile în care vrem să mergem acolo, cum să aruncăm cu pietre în suporterii gălăţeni?”, a arătat Mihăilescu. 

Rapidul va avea o galerie de 600 de oameni

Colonelul Mircea Seceleanu a spus că partida Viitorul - Rapid, de sâmbătă, are grad de risc ridicat, de aceea şi măsurile forţelor de ordine vor fi în consecinţă. Se estimează că de la Bucureşti vor veni 400 de suporteri rapidişti, cărora li se vor alătura la Constanţa 200 de localnici. Peluza de la tabela de marcaj a stadionului „Farul” va fi închisă, iar la tribuna 1 Viitorul asigură 100 de bilete pentru suporterii Farului.  

Sursa foto: Academia Hagi 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii