Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Mi-au plăcut mereu provocările” Ştefan Nanu şi-a intrat în pâine la FC Farul (galerie foto)

ro

27 Feb, 2014 00:00 5053 Marime text
Noul antrenor al echipei constănţene a condus ieri primul antrenament. Din staff-ul lui Nanu fac parte Narcis Mohora, Gică Mina şi Cătălin Buşuricu, iar fostul principal, Ştefan Petcu, este director tehnic
 
Ştefan Nanu a avut 20 de jucători sub comandă la şedinţa de pregătire de ieri, desfăşurată pe terenul principal. Fostul fundaş stânga al Farului de acum 20 de ani a spus că echipa de pe litoral i-a rămas la suflet, astfel că nu a ezitat să dea curs ofertei lui Giani Nedelcu, una care l-a şi convins. Primul meci al lui Nanu ca principal va fi sâmbătă, la Brăila.
 
Ştefan Nanu s-a întors după 17 ani la FC Farul. Inimosul fundaş stânga a plecat de la Constanţa în 1997, transferându-se la Rapid, iar acum, la 45 de ani, este noul antrenor al „marinarilor”. „Am jucat doi ani la Farul, această echipă propulsându-mă în fotbalul mare. De aici am ajuns la Rapid, am prins echipa naţională şi am jucat în străinătate. Astfel că sunt ataşat de Farul. Am evoluat într-una dintre echipele de aur ale clubului şi mă mândresc cu acest lucru. Am considerat că cel mai bine pentru mine, ca antrenor, este să vin la Farul. M-a convins şi patronul Giani Nedelcu”, a spus Nanu.

Din corpul său tehnic fac parte Narcis Mohora (antrenor secund), şi el un fost jucător al Farului, Gică Mina (antrenor de portari) şi Cătălin Buşuricu (preparator fizic). De asemenea, Nanu va lucra direct şi cu Ştefan Petcu, fostul principal al echipei, care va activa de acum înainte ca director tehnic. „Fane Petcu va sta lângă mine, este un om iubit în acest oraş şi care trebuie respectat. Eu ţin foarte mult la el. Îi port o stimă deosebită şi vreau să mă sfătuiesc cu el în toate privinţele”, a arătat Nanu, care a condus ieri primul antrenament al Farului. În timpul şedinţei de pregătire, Petcu a stat pe margine, la fel ca şi fostul său secund, Doru Carali, care va activa la Şcoala de Fotbal Farul 2010.
 
„Mi-aş dori să prindem play-off-ul”

 
Ştefan Nanu a recunoscut că nu cunoaşte lotul actual al Farului şi nici seria Ligii a 2-a în care evoluează „marinarii”, însă va fi pus rapid în temă de colaboratorii săi. „Va fi o muncă grea la început, pentru că nu cunosc lotul şi potenţialul echipei. E dificil să preiei o formaţie din mers, dar, în timp, vom vedea unde putem să fim. Mi-aş dori să prindem play-off-ul, de care suntem aproape, la trei puncte. Pentru noi ar fi o bucurie imensă să putem intra în primele şase echipe ale campionatului. Dacă ne vom califica în play-off, am convingerea că şi oamenii din oraş vor fi mai aproape de echipă. Nu ştiu nici seria în care jucăm şi, din păcate, am foarte puţine zile la dispoziţie, două - trei, până la meciul de debut în campionat, cu CF Brăila, în deplasare. Dar eu am încredere în aceşti băieţi, pentru că, dacă au ajuns la Farul, o echipă de tradiţie, înseamnă că au valoare. Însă trebuie să demonstreze aceasta şi pe teren”, a mai spus Nanu.
 
Din vară, vor să schimbe faţa echipei
 
Noul tehnician al Farului vine de la Craiova, unde fusese director sportiv şi apoi antrenor, însă problemele grave cu care se confruntă clubul patronat de Adrian Mititelul l-au împiedicat să continue în Bănie. Astfel că a ajuns la Farul. „Nu mi-e teamă că Farul se confruntă şi ea cu probleme, mi-au plăcut mereu provocările. La Craiova erau necazuri mult mai mari şi am preferat să plec. Aici, din fericire, nu cred că sunt probleme, am terenuri de antrenament şi un lot de 20 de jucători, iar acesta cred că e cel mai important lucru. Am vorbit şi cu Giani ca, din vară, să putem schimba faţa echipei, să putem aduce lângă noi acei oameni care ţin la Farul. Îmi aduc aminte de atmosfera care era pe stadion când jucam eu aici, cu 7.000 - 10.000 de spectatori în tribune meci de meci. Arena era aproape plină. Farul trebuie să redevină ce era odată”, a mai spus Ştefan Nanu.
 
Vanila, în continuare la teste
 
Fostul fundaş al Farului a avut ieri la antrenament 20 de jucători: Vl. Neagu, Puia - portari; Băjan, Niţescu, Buzea, Bumbac, Ghinea, Ciobanu, Mansur - fundaşi; Scărlătescu, V. Apostol, I. Florea II, Tothăzan, D. Stan, Ivanovici, Lădaru, Coteanu, Vanila (mijlocaşul brazilian de 26 de ani aflat în probe) - mijlocaşi; Cr. Cristea, Silvăşan - atacanţi. Au lipsit Curcă (în proces de refacere), dar şi tinerii Tudor, Igiroşanu, Butoi şi Pâslaru (toţi, reţinuţi de examene la facultate). În privinţa lui Butoi şi Pâslaru, clubul poartă tratative cu alte cluburi, pentru a-i împrumuta, iar actele s-ar putea încheia în această săptămână. Un alt tânăr, fundaşul central Eddy Năstase, nu mai este la echipă, obţinând dezlegarea şi aflându-se în discuţii avansate cu Delta Tulcea. Dintre fotbaliştii de care Farul s-a despărţit pe cale amiabilă în această iarnă, unii şi-au găsit deja formaţii. Nicu Creţu s-a transferat la Gloria Buzău, iar Bolat şi Coconaşu au ajuns la Unirea Slobozia. Răvoiu, care plecase la Farul mai de mult, joacă acum la CSM Câmpina.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii