Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meciul Dinamo - Farul încheie anul 2021 în Liga 1 Gică Popescu - „Aş vrea să jucăm prost sau foarte prost şi să câştigăm“

ro

20 Dec, 2021 00:00 4227 Marime text

 
  • Partida Dinamo - Farul e ultima din etapa a 21-a a Ligii 1.
  • Farul vizează victoria, pentru a se menţine aproape de calificarea în play-off.
  • Dinamo are şi ea mare nevoie de un succes, pentru a nu se afunda şi mai mult în subsolul clasamentului.
 
Programat luni, 20 decembrie, de la ora 20.30, meciul Dinamo Bucureşti - Farul Constanţa închide etapa a 21-a a Ligii 1 şi totodată anul 2021 în prima divizie din România.
 
Aflată în lupta pentru calificarea în turneul play-off, Farul vizează victoria, pentru a se menţine aproape de acest obiectiv (clasarea în primele şase locuri după sezonul regular), în timp ce Dinamo are şi ea mare nevoie de un succes, pentru a nu se afunda şi mai mult în subsolul clasamentului. Ambele formaţii vin după înfrângeri în etapa trecută: Farul 0-2 cu CFR Cluj la Ovidiu, însă la capătul unui meci în care „marinarii“ au dominat şi au ratat multe ocazii, Dinamo 1-2 în deplasare cu CS Mioveni, „câinii“ pierzând în ultimele secvenţe ale partide (goluri în minutele de prelungire), după ce au condus până atunci cu 1-0!  
 
Pentru o vacanţă mai liniştită
 
„În meciul cu Dinamo, aş vrea să jucăm prost sau foarte prost şi să câştigăm. În ultimele două partide, am evoluat foarte bine, dar n-am învins. Am dominat şi la Sepsi, şi CFR Cluj, campioana României, însă am ratat foarte mult, n-am fost inspiraţi în faţa porţii. Se spune că pentru a câştiga trebuie să joci bine, dar nu e întotdeauna aşa. Şi la FC Argeş am jucat foarte bine, am avut şase - şapte ocazii, şi am pierdut. În fotbal, de cele mai multe ori, e bine să fii pragmatic. Până la urmă, ceea ce contează sunt rezultatele. Noi am făcut performanţă ţinând de strategia şi de filosofia pe care le avem. Îl ştiţi pe Gică cât de pasionat e şi cât de mult ţine la ideile sale. Va fi un meci greu, întrucât Dinamo e într-o perioadă extrem de dificilă, a pierdut în prelungiri la Mioveni şi cu siguranţă nu i-a căzut bine această înfrângere. Fiind ultima etapă de campionat, dorim să câştigăm acest joc, pentru a avea o vacanţă mult mai liniştită“, a declarat Gică Popescu, preşedintele Farului.
 
Ultima impresie contează
   
Şi căpitanul „marinarilor“, Ionuţ Larie, anticipează o partidă grea, dificultatea putând fi amplificată şi de starea terenului. „În primul rând, se anunţă un meci dificil, întrucât am văzut că la ultimul meci a fost un teren foarte greu. Dinamo nu e într-o situaţie plăcută în clasament, dar în ultimele meciuri a practicat un joc bun. Acasă a câştigat cu Chindia, iar la Mioveni a cedat în ultimele minute. Noi sperăm să facem un meci bun şi să venim acasă cu toate punctele. Este foarte importantă victoria, indiferent cum vom juca, pentru că e ultima partidă din an. Contează ultima impresie, dar şi faptul că, în cazul unei victorii, nu ne vom despărţi de pluton, rămânem sus“, a menţionat Ionuţ Larie.
 
La victorie, ca în toate deplasările
 
„O deplasare dificilă, Dinamo are nevoie de puncte, ca şi noi de altfel, pentru a ne califica în play-off. Sper să facem o partidă bună şi să câştigăm“, a spus şi Alexi Pitu. „Dinamo are o tradiţie foarte mare în fotbalul românesc. Mergem la meci ca în toate deplasările, la victorie. Sperăm să facem un joc şi să învingem“, a punctat Constantin Grameni. „Un meci greu, dar noi trebuie să intrăm pe teren să ne facem datoria cât mai bine. Trebuie să luăm cele trei puncte“, a arătat Enes Sali.
 
Unirea şi întoarcerea lui Hagi ca antrenor
 
Vorbind despre cum a decurs prima parte a acestui sezon şi ce a realizat Farul din vară şi până acum, Gică Popescu a menţionat: „Mie îmi place întotdeauna să mă uit la partea plină a paharului şi cred că în acest an am realizat un lucru extrem de important, nu neapărat pentru noi, cât pentru sportul dobrogean. Am fuzionat două branduri importante. Farul, echipa de tradiţie a Constanţei, este actuala echipă. De asemenea, subliniez întoarcerea lui Gică pe bancă, un atu de mare însemnătate pentru noi. Am început foarte bine campionatul, câştigând cinci meciuri acasă, după care au venit, cum este şi normal, şi rezultate negative. Eu cred că suntem în continuare în obiectiv, acela de a intra în play-off. Nu va fi uşor, lupta e strânsă, iar echipele din punct de vedere valoric s-au aliniat foarte mult. Mai avem zece meciuri din campionatul regular, după care sperăm să fim una dintre cele şase formaţii din play-off. Eu am mare încredere, pentru că nivelul de joc pe care-l avem acum e unul extraordinar. Cred că suntem una dintre echipele care joacă cel mai calitativ fotbalul din Liga 1. În ultimele etape, ne-a lipsit golul, dar, dacă vom păstra aceeaşi constanţă de joc, e imposibil să nu vină şi rezultatele“. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa


Citeşte şi:
 
Perla "marinarilor"
Tânărul Enes Sali a înrămat tricourile cu care a debutat la Farul și la echipa națională (GALERIE FOTO+VIDEO)

 
„Am avut peste 100 de atacuri“
Farul Constanța produce fotbal, dar păcătuiește în ofensivă. Așa a fost și cu CFR Cluj (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii