Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meciul CS Tunari - Axiopolis Cernavodă deschide, astăzi, ediţia 2018/2019 a Ligii a 3-a, seria secundă

ro

24 Aug, 2018 00:00 2063 Marime text
Ediţia 2018/2019 a Ligii a 3-a de fotbal începe vineri, 24 august, zi în care, în seria secundă a campionatului, a fost programată o singură partidă, de la ora 18.00, CS Tunari - Axiopolis Cernavodă.
 
Clasată pe locul patru în ediţia trecută, în care a făcut o figură frumoasă, fiind una dintre remarcatele întrecerii, Axiopolis (antrenor, Ionel Melenco) speră să repete parcursul deosebit şi în noul sezon. A doua reprezentantă a judeţului Constanţa în Liga a 3-a, seria a doua, nou promovata CS Medgidia (antrenor, Aurelian Despa), debutează în campionat sâmbătă, 25 august, de la ora 18.00, în propriul fief (stadionul Eftimie Elisei din Medgidia), contra formaţiei Sportul Chiscani.
 
Celelalte partide din serie se dispută sâmbătă, 25 august, după programul: CS Făurei - CSM Olteniţa, CSO Bragadiru - FCSB II, CS Afumaţi - Delta Dobrogea Tulcea, Agricola Borcea - SC Popeşti Leordeni, Unirea Slobozia - Înainte Modelu (de la ora 18.00) şi FC R Bucureşti - Progresul 1944 Spartac (de la ora 20.00).
 
Următorul meci oficial pentru Axiopolis, după cel de astăzi, va fi miercuri, 29 august, când va întâlni în propriul fief, pe stadionul „Trust“ din Cernavodă, de la ora 17.30, SSC Farul Constanţa (nou promovată în Liga a 2-a), în faza a treia a etapei naţionale a Cupei României, ediţia 2018/2019. Cele două echipe debutează cu acest prilej în această ediţie a Cupei.
 
Partida se dispută într-o singură manşă, eliminatorie. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se vor disputa prelungiri şi, dacă egalitatea va persista, se vor executa lovituri de departajare. În această etapă a competiţiei se joacă 21 de meciuri, participând cele 28 de câştigătoare ale fazei a II-a şi 14 echipe care au evoluat în ediţia precedentă a Ligilor a 2-a şi a 3-a. 
 
SSC Farul şi Axiopolis s-au întâlnit şi în sezonul trecut al Ligii a 3-a, când au evoluat în seria secundă a campionatului. Echipa constănţeană, care avea să promoveze la final în Liga a 2-a, a învins atunci de două ori Axiopolis, 3-1 pe teren propriu şi 1-0 la Cernavodă. „Sperăm să ne luăm revanşa pentru cele două înfrângeri din ediţia trecută şi să arătăm că nu întâmplător ne-am clasat pe locul patru în Liga a 3-a. Oricum, meciul de Cupă va fi unul deschis. Noi avem ca obiectiv să ajungem cât mai sus şi să ne duelăm cu o echipă de Liga 1“, a declarat Gheorghe Stănculescu, preşedintele secţiei de fotbal a clubului din Cernavodă.
 
„Ca toate jocurile în care se duelează echipe din acelaşi judeţ, şi acesta va fi unul disputat. Axiopolis e o echipă redutabilă, care a avut un parcurs foarte bun în sezonul trecut, însă, având în vedere şi diferenţa de categorie competiţională, cred că noi avem prima şansă de a merge mai departe. Sperăm la un parcurs cât mai lung în Cupă, ceea ce ne va ajuta suplimentar la pregătire şi omogenizare“, a spus Marcel Lică, preşedintele executiv al SSC Farul.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii