Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marinarii” s-au calificat în „16”-imi Farul va întâlni în Cupa României o echipă de Liga 1. Să vină Steaua! (galerie foto)

ro

12 Sep, 2013 00:00 1845 Marime text
FC Farul s-a calificat ieri în faza a VI-a („16”-imi de finală) din Cupa României, după ce a învins pe teren propriu echipa CF Brăila (Liga a 2-a), cu scorul de 1-0 (Ivanovici - min. 79). În etapa următoare, „marinarii” vor evolua contra unei echipe din Liga 1. În meciul de ieri, Farul s-a confruntat cu o formație omogenă, cu destui jucători cu nume, care a jucat însă în inferioritate numerică din minutul 24, după ce Cazan a văzut al doilea cartonaș galben. În prima parte, ambele echipe puteau deschide scorul, cu un plus pentru Farul însă, care a ratat prin Buzea (3), Ivanovici (13, 44), I. Florea (23), Butoi (26) și Silvășan (45 plus 1). Nici CF Brăila nu a stat cuminte, amenințând prin Ndigwe (11), R. Neagoe (21) și Ciocâlteu (28, 39).

După pauză însă, Farul a atacat în valuri, oaspeții având minute bune în care nu au trecut centrul terenului, însă golul gazdelor a venit abia cu 11 minute înainte de final, când Ivanovici a pătruns în careu și a tras la colțul lung. Meciul nu s-a terminat însă, pentru că CF Brăila, deși cu un om în minus, a forțat egalarea, iar Ochia era cât pe ce să facă 1-1 în minutul 85, când a trimis mingea în plasa laterală din apropiere. Au jucat - FC Farul (antrenor, Ion Răuță): Curcă - Nițescu, Buzea, Bumbac, Mansur - Ivanovici, I. Florea, Bolat (70 Coconașu), N. Crețu (39 Silvășan) - Butoi (59 Ghenciu), Igiroșanu; CF Brăila (antrenor, Alin Pânzaru): Leu - Bosoi, Ignat (46 Ochia), L. Ivan, S. Frunză - Ciocâlteu, Spiridon, R. Neagoe, G. Iordache (78 Dima) - Ndigwe (65 Ad. Câmpeanu), D. Cazan.

Ce adversar își dorește Ion Răuță

„Încă mai avem de lucru la calitatea jocului, ceea ce s-a văzut și astăzi (n.n. ieri). Ne așteptam la un meci greu, având în vedere că CF Brăila are un prim 11 experimentat, mult mai omogen decât al nostru, cu care în sezonul trecut s-a bătut la promovare până pe final. Din acea echipă l-a pierdut doar pe Pungă. Noi mai suferim la relațiile de joc și încă nu avem răbdare la construcție. Însă important este că mergem mai departe și, știți cum se spune, victoriile aduc victorii.

Remarc întreaga echipă pentru dăruire, chiar dacă pe final am avut o cădere. Sunt bucuros că vom întâlni o echipă de Liga 1 și ar fi bine să jucăm pe teren propriu, să nu ajungem cine știe pe unde prin țară, pentru că, în 21 de zile, vom susține șapte partide. Dacă ar fi după mine, mi-aș dori să întâlnim Steaua, la Constanța. Mă așteptam să avem trei victorii în primele trei meciuri oficiale ale sezonului, pentru că am mare încredere în jucători”, a declarat după meciul de ieri antrenorul principal al Farului, Ion Răuță.

Circ cu arbitrii

Arbitrul meciului cu CF Brăila, Dragoș Istrate, din București, a avut câteva decizii care au mâniat tribuna constănțeană. În minutul 6, a arătat inițial penalty pentru Farul, apoi a mutat lovitura în afara careului. În minutul 90, a fost și mai și. Farul a avut un fault în tușă, însă a fost avantaj, iar mingea ajunsese deja în fața porții, la Silvășan. Arbitrul a întors însă faza la locul faultului, pe semnalizarea tușierului. În prelungiri, Istrate l-a trimis în tribună pe antrenorul oaspeților, pentru proteste vehemente.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii