Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Mamaia, a venit şi o gâgâlice de un an, care i-a stârnit admiraţia lui Romeo Tecău Prichindei şi prichinduţe la întâlnirea cu vedetele tenisului (galerie foto)

ro

09 Dec, 2013 00:00 3866 Marime text
Peste 100 de copii au participat, sâmbătă, la baza Tenis Club Idu din Mamaia, la evenimentul Kids Day
 
Moş Nicolae a fost darnic în acest an cu princhindeii şi prichinduţele din Constanţa. Pe lângă maşinuţe, păpuşi şi dulciuri, le-a adus, în carne şi oase, şi trei vedete ale tenisului românesc şi mondial: Simona Halep, Horia Tecău şi Sorana Cârstea. Cu ocazia celei de-a treia ediţii a acţiunii Kids Day (după Bucureşti şi Satu Mare), băieţei şi fetiţe cu vârsta cuprinsă între 5 şi 12 ani au jucat tenis cu idolii lor şi s-au înghesuit la coadă pentru poze şi autografe. Cadourile şi surprizele s-au ţinut lanţ, într-o sâmbătă de neuitat, ca în basmele de iarnă.
 
Timp de aproape patru ore, Horia Tecău, Sorana Cârstea şi invitata lor, Simona Halep, i-au avut de cealaltă parte a fileului pe micii lor admiratori, urmăriţi cu emoţie din tribunele de la Tenis Club Idu de părinţi, bunici, fraţi, rude sau cunoscuţi. Fie că a fost vorba de copii care fac deja tenis, fie că a fost vorba de pici cât racheta de înalţi atraşi de renumele invitaţilor, toţi au petrecut clipe plăcute, cu zâmbetul pe buze. Horia, Sorana şi Simona s-au succedat la schimbul de mingi, dezvăluindu-le din tainele tenisului atât celor mai mărişori, pe terenul principal, cât şi prichindeilor, ajutaţi de instructorii bazei, pe mini-terenul amenajat, cu un mini-fileu, lângă arena principală. Muzică din belşug, tombole, numeroase cadouri, sesiuni de fotografii, mascote şi multă-multă distracţie au fost ingredientele unei zile de neuitat pentru copii, care le-au scandat, în mai multe reprize, numele idolilor lor. Cu Simona, Horia şi Sorana, tenisul a devenit o joacă de copii.
La final, toţi micuţii s-au strâns la fileu şi le-au sorbit celor trei vedete de pe buze cuvintele de încheiere, după care s-au aliniat, cuminţi şi răbdători, pentru autografe. Semnăturile s-au dat pe postere, pe fotografii sau pe mingi de tenis, dar au fost şi copii care au cerut autografe pe frunte (a semnat Simona Halep, dar și Horia Tecău) sau pe tricourile cu care erau îmbrăcaţi (au iscălit toți trei). La rândul lor, cele trei staruri prezente, sâmbătă, la Mamaia, au primit daruri de la TC Idu.
 
Simona va fi de Revelion în Australia
 

„M-am simţit foarte bine alături de copii, mai ales că acţiunea a avut loc la Constanţa. Mi-am adus aminte că şi eu am fost ca ei. M-am bucur foarte mult pentru această zi. Ce s-a întâmplat la Tenis Club Idu a fost impresionant. Celor mici le doresc să joace cu foarte multă plăcere, pentru că tenisul e un sport frumos, deosebit. Să muncească mult şi să creadă în visul lor”, a declarat Simona Halep. Jucătoarea care a încheiat anul 2013 pe locul 11 în lume va fi de Crăciun acasă, alături de familie, după care va pleca la Bucureşti, pentru încă două zile de antrenament, care preced plecarea în Australia. De Revelion, Simona va fi astfel în „ţara cangurilor”, întrucât, pe 5 ianuarie 2014, începe turneul de la Sydney, urmat de Australian Open. „2013 a fost foarte bun pentru mine, neaşteptat de bun, ţinând cont că, la începutul anului, m-am confruntat cu o mică accidentare. Pe parcurs mi-am recăpătat însă încrederea în mine şi am început să joc din ce în ce mai bine. Am avut multe împliniri şi rezultate mari. Nu ştiu ce îmi va aduce Moş Crăciun, voi vedea. Eu îmi doresc sănătate şi putere de muncă, precum în acest an. Moş Nicolae a venit sufleteşte şi mi-a zis că trebuie să muncesc din greu şi să am grijă de mine, ca să ajung şi mai sus. În 2014, îmi doresc să rămân în top 20. Ştiu că va fi foarte greu, pentru că am de apărat mult, dar sunt optimistă”, a mai spus Simona Halep.
 
„Eram mic, timid şi aveam emoţii”
 
„M-am gândit că este o idee bună să aducem acţiunea şi la clubul din Constanţa, unde am jucat o mare parte din cariera mea şi unde am crescut. M-am bucurat să văd că au venit atât de mulţi copii şi că s-au simţit bine. Până la urmă, acesta este scopul turneului. Mă regăsesc în fiecare dintre piticii de astăzi. Şi eu eram la fel ca ei. Am început tenisul de la şase ani. Eram mic, timid şi aveam emoţii ca şi ei acum. Îmi amintesc bine de acele clipe. L-am văzut în tribună şi pe primul meu antrenor. A fost un moment emoţionant”, a arătat Horia Tecău. Constănţeanul a avut şi un mesaj pentru cei mici: „Le transmit să se distreze, să se simtă bine şi să se bucure de acest sport. Cu tenisul poţi realiza multe lucruri. Chiar şi dacă nu ajungi jucător profesionist, poţi avea o viaţă frumoasă. Poţi învăţa multe lucruri, care se aplică şi în viaţă. Am avut multe momente în care am fost tentat să renunţ. Când am terminat junioratul şi am trecut la seniori, am văzut că diferenţa e foarte mare. Au fost momente grele, dar, spre norocul meu, am avut în preajmă persoane care m-au motivat şi m-au ghidat spre ce trebuia să fac la momentul respectiv”, a arătat Horia.
 
Sorana a început tenisul la patru ani
 
„M-am simţit în largul meu. Am fost şi eu de vârsta lor şi ştiu ce înseamnă. Am venit la Constanţa cu foarte multă plăcere şi bucurie, încercând să aduc un zâmbet pe faţa tuturor. M-am uitat la mulţi dintre ei şi parcă îmi amintesc cu drag cum am început şi eu tenisul, la patru ani. Mi-aş fi dorit să am şi eu ocazia să joc cu cei mari, pentru că ştiu că acest lucru motivează. Asta încercăm, să dăm un exemplu pozitiv şi să le facem o surpriză piticilor”, a spus şi Sorana Cârstea. Jucătoarea este mulţumită de ce a realizat în 2013. „Pentru mine, a fost un an bun. L-am început pe locul 27 şi l-am terminat pe 22. Am avut o evoluţie constantă, în care, aşa cum o spune şi clasamentul, am făcut paşi mici, dar siguri, în direcţia corectă. Acum trebuie să vedem ce facem ca să urcăm şi mai sus. Pentru 2014 îmi propun în primul rând să fiu sănătoasă. Asta e cel mai important în sport. Degeaba joci bine şi ai încredere, dacă nu te ţine corpul. Vreau să fiu ferită de accidentări, ca să-mi pot vedea de treabă zilnic. Sunt sigur că, aşa, rezultatele vor veni”, a punctat sportiva.
 
Cadoul unui comisar-şef
 
La final, printre copiii care aşteptau autografele s-a încurcat şi o gâgâlice de fetiţă, Adelina, în vârstă de numai un an, care abia mergea în picioare. Însoţită pe teren de mamă şi de bunică, fetiţa şi-a făcut de lucru cu mingi de tenis şi cu alte mingiuţe, până i-au atras atenţia baloanele colorate din tribune. Adelina a fost remarcată, printre alţii, şi de tatăl lui Horia Tecău, comisarul-şef Romeo Tecău, fostul şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Constanţa, acum pensionar. Acesta a sorbit-o din ochi pe micuţă şi i-a adus un mănunchi de baloane. La acţiune a fost prezentă şi Elena Frîncu, membru al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, fostul director al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii