Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Constanţa, zeci de oameni aleargă costumaţi în Moş Crăciun

ro

17 Dec, 2015 00:00 3353 Marime text


Constănţenii şi turiştii vor alerga costumaţi în Moş Crăciun şi se vor bucura, într-un alt mod decât cel tradiţional, de venirea sărbătorilor de iarnă, duminică, 20 decembrie, începând cu ora 11.00. Crosul SantaRun, organizat de Asociaţia Sportivă „Sanasport“, se desfăşoară pe o distanţă de 1,5 kilometri, în jurul Parcului Operei din Constanţa, startul fiind la Teatrul Naţional de Operă și Balet „Oleg Danovski“.
 
Evenimentul sportiv-distractiv, care face parte din proiectul internaţional „Maratonul Nisipului 2016“, are ca scop promovarea sportului de masă în rândul comunităţii şi a singurului maraton din Europa care se desfăşoară pe nisip. La sfârşitul alergării, participanţilor le vor fi oferite premii, ceai şi vin fiert, iar atmosfera va fi întreţinută cu muzică şi multă voie bună. Cursa de alergare „SantaRun“ este a doua din ciclul de evenimente de pregătire pentru Maratonul Nisipului 2016, după inedita cursă „HelloWeRun“, din data de 31 octombrie.

„Ne dorim ca oamenii să simtă bucuria sărbătorilor de iarnă“

„SantaRun este o cursă prin care ne dorim ca oamenii să simtă bucuria sărbătorilor de iarnă, așa cum o făceau când erau copii. Am ales o distanţă mai mică decât cea cu care s-au obişnuit alergătorii noştri tradiţionali, deoarece ne dorim ca din ce în ce mai mulţi oameni să vină, să se bucure de alergare, să socializeze şi să simtă că sportul nu este un chin, ci o adevărată plăcere. La finalul cursei, participanţii vor fi serviţi cu ceai şi vin fiert din partea noastră şi se vor bucura, cum se cuvine, de venirea sărbătorilor“, a declarat Daniel Antonaru, preşedintele Asociaţiei Sportive „Sanasport“ şi managerul proiectului internaţional „Maratonul Nisipului“.

Maratonul Nisipului se desfăşoară pe 27 martie 2016

Ajuns la ediţia a treia, acest din urmă eveniment – internaţional - va avea loc pe 27 martie 2016, în stațiunea Mamaia, și se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță. Competiţia se desfăşoară pe trei probe: cursa individuală de maraton (42,195 km), cursa de semi-maraton (21,097 km) și cursa de 10 km și inedita cursă populară „Family Run“, care dorește să promoveze sportul în familie și să lupte împotriva obezității infantile, fenomen care a atins cote alarmante în ultimii ani în România. Cei interesați să participe la cursa „SantaRun“ sau la Maratonul Nisipului 2016 se pot înscrie online pe website-ul evenimentului, www.maratonulnisipului.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii