Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

L-a convocat pentru amicalul cu Trinidad&Tobago Piţurcă a spus despre un fotbalist de la Viitorul că ar putea deveni de neînlocuit la Naţională

ro

01 Jun, 2013 00:00 1777 Marime text
Extrema stângă a FC Viitorul Constanța, Aurelian Chițu, a fost convocat de selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Victor Pițurcă, la meciul amical cu selecționata Trinidad&Tobago, care se va juca marți, 4 iunie, de la ora 20.45, pe Arena Națională din București. În lotul tricolor se află și fostul farist Alexandru Mățel, în prezent fundașul dreapta al Astrei Giurgiu. „Vreau să-l văd în continuare pe Chiţu. În ultimele partide a evoluat bine. Mi-a lăsat o impresie pozitivă în turneul din Spania, dar n-a putut intra mai mult în circuitul echipei naţionale. Mi-a demonstrat că are calităţi. Ar putea deveni indispensabil pentru echipa naţionale. Pe mine mă interesează să joace bine la echipa unde e legitimat. Dacă se transferă la Steaua, este foarte bine, însă e la fel de bine şi dacă rămâne la Viitorul”, a spus Piţurcă. Un alt tânăr jucător de la Viitorul care ar putea ajunge la o echipă superioară celei constănţene este mijlocaşul central Romario Benzar. Formaţia franceză Sochaux, care a terminat pe locul 15 în prima ligă din Hexagon, oferă 800.000 de euro pe fotbalistul de 21 de ani. Jucătorul a înscris trei goluri în sezonul recent încheiat al Ligii 1.

„Nu vom da înapoi de la proiectul nostru”

Aflată la primul sezon pe prima scenă a fotbalului românesc, Viitorul a încheiat ediţia 2012/2013 a Ligii 1 pe locul 13, cu 36 de puncte. În ultimul meci, jucat pe stadionul „Farul”, echipa constănţeană a pierdut cu 3-4 în faţa lui CS Tr. Severin. „E neplăcut, pentru că voiam să încheiem cu o victorie. Cred că pentru spectatori a fost un meci frumos, însă pentru noi nu. E mult să iei atâtea goluri. Am folosit o echipă tânără, cu jucători care au evoluat mai puţin, am încercat să şi-i debutăm pe alţii. Acesta este proiectul nostru şi nu o să dăm niciodată înapoi. Însă, normal, mai avem de învăţat din fiecare meci. Este bine că ne-am menţinut în Liga 1, având în vedere că ne-am aflat la primul nostru sezon şi am folosit o echipă tânără. La anul ne vom fixa alte obiective, mai înalte. Nu vom mai pomeni de salvarea de la retrogradare. Încercăm să ne întărim cu jucători tot tineri, dar care să aibă o anumită experienţă. A contat stabilitatea pe care Gică Hagi a oferit-o echipei. A fost cel mai greu sezon din istoria, scurtă, a Viitorului. Am jucat la cel mai înalt nivel competiţional, iar jucătorii au fost fie debutanţi, fie fără experienţă la Liga 1. Asta spune totul”, a declarat antrenorul Viitorului, Cătălin Anghel. 

Tamaş, încătuşat şi dus la poliţie

Ceilalți componenți ai lotului României pentru meciul cu Trinidad&Tobago sunt: Lobonț (AS Roma) și S. Lung jr. (Astra) - portari; Luchin (Dinamo), D. Grigore (Dinamo), Găman (Astra), Goian (Spezia), Raț (West Ham United) și Al. Vlad (Pandurii Tg. Jiu) - fundași; Torje (Granada), C. Lazăr (PAOK Salonic), Nistor (Pandurii Tg. Jiu), Hoban (Petrolul Ploiești), N. Grigore (Rapid), Maxim (VfB Stuttgart), Stoian (Chievo) - mijlocași; Grozav (Petrolul Ploiești), B. Stancu (Orduspor), Marica (Schalke 04) - atacanți. Dragoş Grigore nu era convocat iniţial, însă el a fost chemat de urgenţă în locul lui Gabriel Tamaş (West Bromwich Albion), care, ieri dimineaţă, a fost dus la poliţie, cu cătuşele la mâini! Jucătorul a făcut un scandal monstru într-un bloc din Bucureşti, în care a încercat să intre, la ora 7.30, după o noapte petrecută în club. Pentru că femeia de serviciu şi administratorul nu i-au permis să intre, motivând era în stare avansată de ebrietate, Tamaş a spart uşa termopan de la intrare şi a urcat până la etajul întâi, unde s-a culcat pe un preş. Camera de supraveghere din scara blocului a surprins un Tamaş care se chinuia să-şi ţină echilibrul când mergea, străduindu-se serios să se aplece şi să intre prin spărtura din uşă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii