Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Juniorii de la HC Dobrogea Sud și CS Medgidia, campioni naționali la handbal pe plajă (galerie foto)

ro

07 Sep, 2021 00:00 3620 Marime text
 

 
  • Pe litoral s-au disputat întrecerile juniorilor A și B, masculin și feminin.
  • Cel mai bun jucător la juniori A a fost Andrei Mureșan, de la CS Medgidia.
  • HC Dobrogea Sud Constanța a cucerit primul titlu national pe plajă cu generația 2005, 2006 și 2007.
 
Desfășurat pe plaja Blanco Beach din Mamaia, Campionatul Național de Beach Handball la categoriile juniori A (sportivi născuți în 2003 și 2004) și juniori B (2005, 2006 și 2007), masculin și feminin, le-a adus cinci medalii (dintre care două de aur) cluburilor din județul Constanța, prin HC Dobrogea Sud Constanța, CS Medgidia (câte două medalii) și CSS1 Constanța (una).  
 
Iată locurile ocupate pe podium de echipele de pe litoral: juniori A masculin - 1. CS Medgidia, 3. HCDS Constanța; juniori B feminin - 3. CSS 1 Constanța; juniori B masculin - 1. HCDS Constanța, 3. CS Medgidia. „Juniorii A de la CS Medgidia au reușit să se proclame campioni naționali la beach handball! Mult râvnita medalie de aur a venit după ce băieții antrenați de Ionuț Deli-Iorga și Adrian Georgescu au trecut in semifinală de CS Arubium Măcin cu scorul de 2-0, iar in finală de CS Brazi, cu același scor pe tabelă. Sportivul nostru, Andrei Mureșan, a fost premiat la finalul competiției ca fiind cel mai bun jucător de la acest turneu. Felicitări băieților noștri și antrenorilor!“, este mesajul CS Medgidia.

 
Primul titlu

 
La juniori B, HC Dobrogea Sud Constanța (antrenor, Ionuț Pușcașu) a devenit campioană a României după ce a trecut în finala mare de ACS Sporting Ghimbav cu 2-0 (28-8, 26-14). „Este primul titlu pe plajă pentru generația 2005, 2006, 2007. Mă bucur foarte mult că, deși nu am pus accent pe beach handball în perioada aceasta de pregătire, copiii chiar s-au bucurat de acest eveniment și chiar au reușit să câștige titlul. Este o performanță care vine după un sezon bun, în care am participat la turneul final al Campionatului Național și am încheiat pe locul 5. Îi felicit pe băieți. Au înțeles că, indiferent pe ce joci, nisip, ciment, parchet, trebuie să îți dorești să fii pe locul 1, să fii campion“, a declarat Ionuț Pușcașu, potrivit site-ului oficial al clubului.

 
„După ani de muncă, vine și răsplata!“ 

 
„Este primul titlu național pentru noi. Am muncit mult și suntem fericiți că am câștigat. Este o victorie meritată. De mic mi-am dorit să devin handbalist și sper că voi deveni. Anul ăsta sper să îmi fac debutul la prima echipă“, a spus, conform aceleiași surse, și Rareș Ștefan, cel care, în această vară, a început pregătirea cu lotul de seniori al HCDS, fiind în vederile antrenorilor Djordje Cirkovic și George Buricea.
 
Unul dintre cei mai buni jucători ai finalei a fost și Ayar Murtaza, fiul fostului handbalist Enis Murtaza, în prezent antrenor în academia HCDS, dar și component al colectivului tehnic al echipei naționale de juniori a României. „Este primul meu titlu și al echipei noastre la această categorie. Este chiar meritat. După ani de muncă, vine și răsplata! Le mulțumesc tuturor colegilor că au dat totul pe teren. Suntem o familie, da. Jucăm împreună de două ani la academie“, a precizat și Ayar Murtaza.
 
Juniorii A de la HCDS, antrenați de Enis Murtaza, au evoluat și ei bine, ajungând în semifinale și câștigând medaliile de bronz.

 
Medaliatele de la CSS1 Constanța

 
De la CSS1 Constanța au urcat pe treapta a treia a podiumului, la junioare B, Izabela Tilea, Roxana Popescu, Daria Mihăilă, Alexandra Calancea, Alexia Rugină, Alexia Enea, Andrada Crăciun, Elena Ezariu, Diana Preoteasa, Diana Ungureanu, Ioana Stamatin, Amalia Pătrașcu, Bianca Preoteasa, Ștefania Vîlcu și Denisa Giurgiu (profesori, Lăcrămioara Ilie și Alexandru Negraru).
 
Sursa foto: Facebook (CS Medgidia, CSS1 Constanța) și site oficial HC Dobrogea Sud
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.   
 
Citește și:
 
Juniorii de la HC Dobrogea Sud şi CSS Medgidia, aur şi bronz la Naţionalele de handbal pe plajă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii