Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Juniorii de la HC Dobrogea Sud şi CSS Medgidia, aur şi bronz la Naţionalele de handbal pe plajă

ro

07 Aug, 2019 00:00 3079 Marime text
Turneul final al Campionatului Naţional de handbal pe plajă, rezervat juniorilor A (sportivi născuţi în anii 2000, 2001 şi 2002) şi juniorilor B (2003 şi mai mici), atât la masculin, cât şi la feminin, a avut loc în staţiunea Venus, pe plaja Banana Beach.
 
La băieţi, la ambele secţiuni, HC Dobrogea Sud Constanţa şi CSS Medgidia au urcat pe podium, cucerind câte o medalie de aur şi una de bronz. Formaţia din Constanţa, antrenată de Enis Murtaza, şi-a păstrat titlul naţional la juniori A, unde bronzul i-a revenit CSS Medgidia. Situaţia s-a inversat la juniori B, unde câştigătoarea întrecerii a fost CSS Medgidia, iar ocupanta locului trei pe ţară - HC Dobrogea Sud (antrenor, Ionuţ Puşcaşu).
 
„Pentru al treilea an la rând, HC Dobrogea Sud face legea în handbalul pe plajă la nivel de juniori mari. Echipa HCD a câştigat fără drept de apel disputa cu cele din Medgidia, Piatra Neamţ sau Măcin, şi şi-a confirmat statutul de favorită la Campionatul Naţional de Beach Handball“, se arată pe site-ul oficial al HC Dobrogea Sud. Jucătorul echipei constănţene Raul Ostace a fost golgheterul competiţiei şi a fost declarat MVP-ul turneului. Din echipa campioană a HCD au mai făcut parte Gabriel Chilianu, Ştefan Itoafă, Ionuţ Adrian Stănescu, Adelin Mihăilă, Ştefan Moroşanu, Alexandru Mirea, Mircea Chifor, Cristian Urdea, Radu Picoiu, Iulian Manea şi Tiberiu Zamfirescu. La juniori B, trofeul pentru jucătorul de perspectivă al turneului i-a fost acordat lui Eden Murtaza, de la HC Dobrogea Sud, iar cel mai bun portar a fost desemnat Daniel Paraschiv (CSS Medgidia).
 
Echipele de juniori A şi juniori B ale HCD se află sub coordonarea directorului Academiei HC Dobrogea Sud, Aihan Omer, care este şi selecţionerul echipei de seniori a României la beach handball. „La juniori A, am rămas campioni naţionali, la juniori B am abordat turneul cu o generaţie mai mică, 2004-2005, în ideea de a-i pregăti pentru anul viitor. Beach handball-ul este un sport care prinde tot mai mult şi în România. Faptul că organizăm al treilea campionat naţional de juniori este un mare pas înainte. Ca antrenor al primei reprezentative, mi-aş dori să avem şi un Campionat Naţional de Seniori. Ar uşura extraordinar munca de selecţie. Sper ca în viitor cluburile de Liga Naţională să vină în sprijinul acestui sport spectaculos”, a declarat Aihan Omer.
 
Sursa foto: HC Dobrogea Sud, CSS Medgidia
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii