Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:11 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Jocurile Francofoniei 2023 Elena Zaharia, Eduard Ionescu și Viorel Filimon au cucerit toate medaliile de aur (GALERIE FOTO)

ro

03 Aug, 2023 15:14 1087 Marime text


După medalia de aur de la echipe mixte, Elena Zaharia (din Constanța) și Eduard Ionescu, reprezentanții României la tenis de masă, dispută noi finale la Jocurile Francofoniei 2023, care se dispute în această perioadă la Kinshasa, în Republica Democratică Congo.

Din delegația tricoloră de tenis de masă mai fac parte antrenorul Viorel Filimon (reputatul tehnician al școlii de tenis de masă de la Constanța) și arbitrul internațional Mircea Șteff. 

Formată la LPS „Nicolae Rotaru“, Elena Zaharia, dublu legitimată, LPS „Nicolae Rotaru“ – CSM Constanța, va mai disputa finala la dublu mixt (alături de Eduard Ionescu) – joi, 3 august 2023, de la ora 18.00 și la simplu – joi, 3 august 2023, de la ora 19.00, iar Eduard Ionescu e calificat și în finala de la simplu (joi, 3 august 2023, ora 22.00).  
 
Dublu mixt

Finala
• Eduard Ionescu/Elena Zaharia - R. Desscann/Desscann (Mauritius), joi, ora 18:00
Semifinale
• Eduard Ionescu/Elena Zaharia - Y. Ben Attia/F. Garci (Tunisia) 3-1
Sferturi
• Eduard Ionescu/Elena Zaharia - S. El Habach/El Habec (Liban) 3-0
Optimi
• Eduard Ionescu/Elena Zaharia - C. Bakoma/A. Amah (Togo) 3-0
 
Simplu feminin

Finala
• Elena Zaharia - Fadwa Garci (Tunisia), joi, ora 19:00
Semifinale
• Elena Zaharia - Rima Khlghatyan (Armenia) 3-0
Sferturi
• Elena Zaharia - Stecy Amadji (Benin) 3-0
Grupe
• Elena Zaharia - Fatou Bangoura (Guinea) 3-0
• Elena Zaharia - Guynehe Djagana (Congo) 3-0

Simplu masculin

Finala
• Eduard Ionescu - Fabio Rakotoarimanana (Madagascar), joi, ora 22:00
Semifinale
• Eduard Ionescu - Ylane Batix (Camerun) 3-1
Sferturi
• Eduard Ionescu - Amir Adou (Benin) 3-0
Grupe
• Eduard Ionescu - Soumah Po (Guinea) 3-0
• Eduard Ionescu - Komi Kkessi (Burundi) 3-0.

UPDATE:

Elena Zaharia și Eduard Ionescu, îndrumați de Viorel Filimon, au luat aurul și în celelalte trei probe, având un parcurs ireproșabil în competiție.    
 

4 din 4 pentru România! Elena Zaharia, Eduard Ionescu și antrenorul Viorel Filimon au luat toate medaliile de aur la Jocurile Francofoniei 2023, din Kinshasa!
 
Succesul a fost deplin odată cu finalele de simplu, în care sportivii noștri au rămas concentrați și în care au făcut diferența prin calitățile de la masa de joc.
 
Pentru primul loc, Elena Zaharia a învins-o și pe Fadwa Garci (Tunisia), scor 3-0, a cincea victorie consecutivă în minimum de seturi, din faza grupelor și până în finală.
 
Campion al probei este și Eduard Ionescu, care a înregistrat tot cinci victorii consecutive. În finală, el l-a învins pe Fabio Rakotoarimanana (Madagascar), scor 3-1.
 
Astfel, delegația României a încheiat imbatabilă competiția, pe primul loc la: echipe mixte, dublu mixt și simplu feminin/masculin.
 
La dublu mixt, reprezentanții noștri au încheiat mândri cursa spre medaliile de aur, datorită unui parcurs inegalabil pe tablou, cu patru victorii și evoluții solide până în finală.
 
Ultimul act a fost câștigat de Elena Zaharia și Eduard Ionescu cu 3-0, în fața jucătorilor din Mauritius, Ryan Desscann și Ivana Desscann.
 
La bucuria tricoloră a luat parte și arbitrul internațional Mircea Șteff, care a fost prezent pe toată durata competiției din Republica Democratică Congo, este mesajul Federației Române de Tenis de Masă.

  
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Tenis de Masă)

Citește și:


UPDATE. Jocurile Francofoniei Kinshasa 2023
Elena Zaharia, Eduard Ionescu și Viorel Filimon - prima medalie de aur (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii