Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În ziua în care a împlinit 24 de ani, constănțeanca Antoanela Manac a urcat pe podium la Jocurile Mondiale pe plajă de la Doha (galerie foto)

ro

15 Oct, 2019 00:00 3312 Marime text
Constănțeanca Antoanela Manac, desemnată și în 2018 „sportivul anului“ de Federația Română de Triatlon, a avut cea mai frumoasă aniversare de 24 de ani, în aceeași zi cucerind medalia de bronz la Jocurile Mondiale pe plajă de la Doha, în proba de aquathlon.
 
A fost prima ediție a competiției, iar Antoanela a obținut prima medalie a delegației tricolore. „Broooonz Româniaaaa, la Jocurile Mondiale pe plajă de la Doha! Prima medalie tricoloră la ediția inaugurală a competiției din Qatar! Antoanela Manac a urcat pe treapta a treia a podiumului la aquatlon și și-a adjudecat medalia de bronz, chiar în ziua în care a împlinit 24 de ani! Valoroasa sportivă, componentă a lotului de triatlon al României, a deschis coechipierilor ei drumul spre medalii! Felicitări, Antoanela Manac! Hai Team România!“, se arată pe pagina de Facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român, care a susținut echipa României.
 
La Doha, Antoanela a participat la aquathlon la probele: 2,5 km alergare, 750 m înot, 2,5 km alergare. Constănțeanca a reușit să se califice direct la Jocurile Mondiale pe plajă, grație rezultatelor obținute la cele trei competiții majore de aquathlon la care a participat anterior: Campionatul European de la Ibiza (medalia de aur la Under-23), Campionatul Mondial de la Pontevedra (locul 7) și Campionatul European de la Tg. Mureș (argint la seniori).
 

„Sunt încă fericită că pot să calc!“

 
O altă întrecere la care Antoanela Manac a participat a fost cea din Iordania, de la Aqaba, Olimpic Triathlon Asian Cup, la care a ocupat locul patru. „Am luat startul la triatlon olimpic în Aqaba și am avut un rezultat acceptabil, reușind 200 de puncte. Locul 4 din nou... dar sunt încă fericită că pot să calc. Tranziția dintre probe a fost pe plajă și, din cauza nisipului din adidași, am avut de suferit, căpătând bășici și răni. Această lună a fost încărcată, am avut trei competiții consecutive și acest lucru se resimte, dar sper să mă recuperez și să țin pasul în continuare“, a postat Antoanela pe Facebook.
 

Cursă memorabilă la Mamaia

 
La H3RO by TriChallenge, de la Mamaia, Antoanela a luat startul alături de 20 de concurente, printre care și câștigătoarea ultimei ediții, Yuliya Yelistratova, iar constănțeanca a ocupat poziția a noua. „Cursa a fost cam așa: am ieșit a 6-a din apă și m-am poziționat în primul pluton la bicicletă, unde am muncit în toate cele 6 ture, din tranziția a doua am ieșit pe traseul de alergare cu un ritm maximal, care m-a costat în tura finală, trecând linia de finish pe locul 9. Pentru mine a fost o cursă memorabilă, datorită vouă, m-ați susținut și încurajat la fiecare probă și pentru asta vreau să vă mulțumesc!“, a fost mesajul campioanei din Constanța.   
 
Sursa foto: Facebook (Comitetul Olimpic și Sportiv Român)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii